Mob:
Početna
Ponedjeljak, 11.Prosinca 2017 (08:58:36) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Korisnika društvenih mreža više od stanovnika SAD-a, Indije i Kine zajedno

Zanimljivosti, 09.08.2017. (09:22)
(Izvor:Bug Online)Link

Tvrtke Hootsuite i We Are Social provele su istraživanje o fenomenu društvenih mreža u smislu rasprostranjenosti istih među korisnicima. Spominje se rekord iz drugog kvartala ove godine kada su društvene mreže svakog dana u prosjeku dobivale 1 milijun novih korisnika. 

Od 7,5 milijardi stanovnika naše planete njih 3,8 milijardi ima mogućnost spajanja na Internet, a od toga njih 3 milijarde se može smatrati aktivnim korisnicima društvenih mreža (ukupna rasprostranjenost od 40%). Od navedene 3 milijarde korisnika društvenih mreža njih 2,8 milijardi koristi najpopularnije mobilne mreže putem svojih mobilnih uređaja. 

Baš u drugom kvartalu ove godine porastao je broj korisnika koji imaju mogućnost pristupanja Internetu (za 2%), kao i korisnika koji svakodnevno koriste društvene mreže (4% ili 121 milijuna korisnika). 

Vodeća svjetska društvena mreža je bez nekih većih iznenađenja, Facebook, s više od 2 milijarde mjesečno aktivnih korisnika. Na drugom mjestu nalazi se Googleov YouTube s 1,5 milijardi mjesečno aktivnih korisnika, a potom slijede WhatsApp i Messenger (svaki s 1,2 milijardi korisnika). 

Oko 87% korisnika na Facebook se spaja putem svojih mobilnih uređaja, 59% ih Facebook posjećuje svaki dan, a 56% korisnika najveće društvene mreže su muškarci. 

Na kraju valja spomenuti i podatak kako prije spomenute 3 milijarde korisnika društvenih mreža predstavlja brojku koja je veća od broja stanovnika SAD-a, Indije i Kine zajedno. Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Optika Optiplaza Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi