Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (14:38:17) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Srednjoškolci Mate Balote putuju Istrom

SŠ Mate Balote Poreč, 12.06.2017. (09:44)

U subotu, 20. svibnja 2017. godine, učenici trećeg razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Balote Poreč proveli su dan na stručnoj ekskurziji po Istri uz pratnju razrednika, profesora Vladimira Torbice. Učenici su samostalno organizirali izlet te izlagali na mjestima koja su posjetili.

Iako je dan bio kišni, naše planove ništa nije moglo pokvariti. Prva stanica bio nam je Novigrad, gdje smo imali priliku prošetati prekrasnim šetalištem uz obalu, vidjeti gradske zidine te dan započeti kavom. Nakon Novigrada, naše odredište bile su Buje gdje smo posjetili Etnografski muzej i crkvu. Uslijedio je put prema Momjanu u kojem smo vidjeli prostrane vinograde, a stigavši tamo, ukratko smo saznali o njegovoj povijesti. Svratili smo potom do agroturizma u naselju San Mauro, a onda i u Grožnjan, grad umjetnika, gdje su organizatori pripremili igru u kojoj smo mogli pokazati svoje pjevačke sposobnosti. Zajedno smo zapjevali i to zabilježili kamerom.

U planu našeg izleta našla se i Šterna, malo istarsko naselje blizu Grožnjana. U Oprtlju smo obišli groblje, a nakon toga se zaputili u Vižinadu u kojoj smo saznali nešto o freskama te o poznatoj balerini iz Vižinade, Carlotti Grisi. Nakon svih obiđenih mjesta, stiglo je vrijeme večere pa smo se zaputili u agroturizam u Kukcima gdje smo kušali ukusna istarska jela, odnosno juhu, fuže i fritule. (ag)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
HAK Auto-klub Poreč
Mirtex International d.o.o.
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda