Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (06:18:49) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
http://www.marketis.hr/ponuda/aktualni-akcijski-katalog/

Srednjoškolci Mate Balote putuju Istrom

SŠ Mate Balote Poreč, 12.06.2017. (09:44)

U subotu, 20. svibnja 2017. godine, učenici trećeg razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Balote Poreč proveli su dan na stručnoj ekskurziji po Istri uz pratnju razrednika, profesora Vladimira Torbice. Učenici su samostalno organizirali izlet te izlagali na mjestima koja su posjetili.

Iako je dan bio kišni, naše planove ništa nije moglo pokvariti. Prva stanica bio nam je Novigrad, gdje smo imali priliku prošetati prekrasnim šetalištem uz obalu, vidjeti gradske zidine te dan započeti kavom. Nakon Novigrada, naše odredište bile su Buje gdje smo posjetili Etnografski muzej i crkvu. Uslijedio je put prema Momjanu u kojem smo vidjeli prostrane vinograde, a stigavši tamo, ukratko smo saznali o njegovoj povijesti. Svratili smo potom do agroturizma u naselju San Mauro, a onda i u Grožnjan, grad umjetnika, gdje su organizatori pripremili igru u kojoj smo mogli pokazati svoje pjevačke sposobnosti. Zajedno smo zapjevali i to zabilježili kamerom.

U planu našeg izleta našla se i Šterna, malo istarsko naselje blizu Grožnjana. U Oprtlju smo obišli groblje, a nakon toga se zaputili u Vižinadu u kojoj smo saznali nešto o freskama te o poznatoj balerini iz Vižinade, Carlotti Grisi. Nakon svih obiđenih mjesta, stiglo je vrijeme večere pa smo se zaputili u agroturizam u Kukcima gdje smo kušali ukusna istarska jela, odnosno juhu, fuže i fritule. (ag)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Mirtex International d.o.o.