Početna
Utorak, 16.Listopada 2018 (15:24:35) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Stručna ekskurzija 2. razreda opće gimnazije

SŠ Mate Balote Poreč, 05.06.2017. (07:37)

Učenici 2. razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Balote u subotu 27. 5. istražili su srednjovjekovni dio Istre. S kulturom srednjovjekovne Istre upoznao ih je profesor povijesti Vladimir Torbica, u pratnji razrednice 2.OG Marlene Vitasović Orbanić, a sve su to organizirale učenice Anja Basara, Adriana Bjelan i Laura Grahovac.

Krenuli smo iz Poreča u 9 sati te se zaputili prema Savičenti, gdje smo se upoznali sa srednjovjekovnim granicama Istre i srednjovjekovnim oružjem. Nakon toga, krenuli smo prema srednjovjekovnom gradu Balama. Šetajući Balama, upoznali smo se srednjovjekovnim izgledom grada. Nakon Bala, uputili smo se prema ostatcima grada Dvigrada. S mističnošću toga grada upoznao nas je profesor Torbica. Nadalje smo se uputili prema malom gradiću Pićanu, gdje su učenici pokazali svoje likovne vještine. Pojedini učenici iskazali su svoj talent i u pisanju poezije u Gračišću, tipičnom srednjovjekovnom gradiću.

S poviješću Pazina u pazinskom kaštelu upoznao nas je Patrik Banko. Posjetili smo muzej grada Pazina u kojem smo se uz pomoć izloženih predmeta pobliže upoznali sa životom toga vremena. Nakon Pazina smo se uputili prema Bermu gdje smo imali prilike vidjeti svjetski poznate freske.

Ekskurziju smo završili tradicionalnom istarskom večerom u Špinovcima s pogledom na Motovun. Nakon večere smo se zabavili zajedničkim sportskim igrama.

Nakon cjelodnevne zabave smo se zaputili natrag prema Poreču. Učenici su već na povratku počeli raditi planove za sljedeću godinu kako bismo ponovili ovo prelijepo iskustvo.

Patrik Butković i Stefan Mandić, 2.OG

FotografijeMobilna verzija članka

(1341)

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Mirtex International d.o.o.
Pogrebne usluge Silentium