Početna
Utorak, 16.Listopada 2018 (15:22:04) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Završna priredba učenika Srednje škole Mate Balote Poreč

SŠ Mate Balote Poreč, 25.05.2017. (09:11)

U prepunoj dvorani Kina Poreč u utorak, 23. svibnja, tražilo se mjesto više. Završna priredba učenika SŠ Mate Balote još jednom nas je podsjetila na smisao cijele srednjoškolske priče - na naše drage učenike, koji ispunjavaju srca svojim nepobjedivim duhom.

Bogat program otvoren je pjesmom Supermarket Flowers Eda Sheerana, u inspiriranom izdanju učenice 2.a razreda ekonomskog smjera - Megi Pasulji. Kroz ovu školsku godinu mogli ste zajedno s nama pratiti izvanredne uspjehe sudionika državnih natjecanja, koji su još jednom na priredbi predstavili svoje višestruko nagrađene radove. Valentina Puškadija (3. OG) oduševila nas je prezentacijom iz Talijanskog jezika, kojom je zaslužila prvo mjesto u državi, a tu su i simpatični ekonomisti-maturanti iz 4.a razreda: Luka Rutić, Nikolina Šolar i Dominik Šolar, također državni prvaci.

Glumačka skupina, sudionici županijske smotre LiDraNo 2017. godine, izvela je angažirani scenski recital Šal od svile, a na kazališne daske stali su i Adrian Zbašnik (pobjednik Laurus Nobilisa), odnosno Paulo Zgrablić (sudionik državne smotre LiDraNo 2017. godine), s prigodnom pjesmom Mate Balote - Jena ljubav.

Projekt Ljubav ima 4 oka, a opet je slipa, povijest istarskih vjenčanja u četiri slike, okupio je djelatnike i učenike Srednje škole Mate Balote od početka školske godine u velikom stilu, pa smo i njega živopisno predstavili, u obliku duhovitog skeča inspiriranog narodnim pričama, odnosno dokumentarnog filma u kojem su sudjelovali ne samo učenici i njihovi mentori, već i brojni kazivači diljem Istre te štićenici Doma za starije i nemoćne Poreč. Neki od njih su nas uveselili svojom prisutnošću na priredbi, pa im ovom prilikom od srca zahvaljujemo.

Program je zatvorila atraktivna plesna skupina USB Poreč, nakon čega je slijedilo druženje do kasnih sati u predvorju porečkog kina, uz zakusku te nezaobilazne mlade akustičare. Neizmjerno nas raduju naši srednjoškolci te se veselimo novim izazovima i prilikama za okupljanjem ovakvoga tipa u sljedećoj školskoj godini.

Uvodnu snimku s priredbe možete pogledati na našoj službenoj Facebook stranici: http://www.facebook.com/matebaloteporec/  (ič)

FotografijeMobilna verzija članka

(1088)

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Mirtex International d.o.o.