Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (14:30:52) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Učenici Srednje škole Mate Balote Poreč predstavili projekt „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“

SŠ Mate Balote Poreč, 22.05.2017. (10:02)

Projekt „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“, realiziran u sklopu projekta zavičajne nastave Istarske županije, učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča predstavili su 18. svibnja 2017. zamjenici gradonačelnika Grada Poreča Nadiji Štifanić Dobrilović u Maloj vijećnici. U pratnji učenika iz svih razreda i usmjerenja škole bili su i Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije i profesor Povijesti u SŠ Mate Balote te mentorice Dunja Brence, Andrea Deković i Ariana Bebek.

Projekt su porečki učenici provodili u Domu za starije i nemoćne Poreč i u privatnim domovima starijih sugrađana, gdje su kroz sjećanja i osobna iskustva bilježili svadbene običaje i ceremonije vjenčanja u prošlosti, kako u Poreču tako i u okolici.

Ravnatelj SŠ Mate Balote Krešimir Bronić pohvalio je rad učenika i ovaj uspješan projekt kojim je potaknut interes mladih za nekadašnje običaje, a istaknuo je i kako je bilo vrlo emotivnih susreta između učenika i starijih sugrađana. Kao rezultat cjelogodišnjeg rada, nastala je knjižica koja obuhvaća pregled običaja vezanih uz svadbu kroz četiri razdoblja.

Zamjenica Štifanić Dobrilović, pohvalila je vrijednost ovog projekta i rekla kako će uvijek nastaviti poticati zavičajnu nastavu, a u konkretnom slučaju kako je riječ o vrlo zanimljivom projektu koji je povezao starije i mlađe generacije sugrađana. Učenici su zamjenici prezentirali svoj projekt i kroz kratki dokumentarac koji su sami izradili i predstavili ranije ovoga mjeseca na Festivalu zavičajnosti u Pazinu na kojem su sudjelovali zajedno sa još 15 škola.

Projekt će biti predstavljen i u Gradskoj knjižnici Poreč te na završnoj priredbi u porečkom kazalištu 23. svibnja. (gp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina