Početna
Utorak, 16.Listopada 2018 (15:22:02) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Učenici Srednje škole Mate Balote Poreč predstavili projekt „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“

SŠ Mate Balote Poreč, 22.05.2017. (10:02)

Projekt „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“, realiziran u sklopu projekta zavičajne nastave Istarske županije, učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča predstavili su 18. svibnja 2017. zamjenici gradonačelnika Grada Poreča Nadiji Štifanić Dobrilović u Maloj vijećnici. U pratnji učenika iz svih razreda i usmjerenja škole bili su i Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije i profesor Povijesti u SŠ Mate Balote te mentorice Dunja Brence, Andrea Deković i Ariana Bebek.

Projekt su porečki učenici provodili u Domu za starije i nemoćne Poreč i u privatnim domovima starijih sugrađana, gdje su kroz sjećanja i osobna iskustva bilježili svadbene običaje i ceremonije vjenčanja u prošlosti, kako u Poreču tako i u okolici.

Ravnatelj SŠ Mate Balote Krešimir Bronić pohvalio je rad učenika i ovaj uspješan projekt kojim je potaknut interes mladih za nekadašnje običaje, a istaknuo je i kako je bilo vrlo emotivnih susreta između učenika i starijih sugrađana. Kao rezultat cjelogodišnjeg rada, nastala je knjižica koja obuhvaća pregled običaja vezanih uz svadbu kroz četiri razdoblja.

Zamjenica Štifanić Dobrilović, pohvalila je vrijednost ovog projekta i rekla kako će uvijek nastaviti poticati zavičajnu nastavu, a u konkretnom slučaju kako je riječ o vrlo zanimljivom projektu koji je povezao starije i mlađe generacije sugrađana. Učenici su zamjenici prezentirali svoj projekt i kroz kratki dokumentarac koji su sami izradili i predstavili ranije ovoga mjeseca na Festivalu zavičajnosti u Pazinu na kojem su sudjelovali zajedno sa još 15 škola.

Projekt će biti predstavljen i u Gradskoj knjižnici Poreč te na završnoj priredbi u porečkom kazalištu 23. svibnja. (gp)

FotografijeMobilna verzija članka

(2065)

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.