Mob:
Početna
Ponedjeljak, 20.Studenog 2017 (03:02:30) - Godina:15

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurvedske konzultacije  01.12. – 06.12.2017.

Učenice SŠ Mate Balote sudjelovale na državnom natjecanju iz biologije

SŠ Mate Balote Poreč, 11.05.2017. (19:36)

Zatvaramo sezonu državnim natjecanjem iz biologije koje se održalo u Vinkovcima od 3. do 6. svibnja 2017. godine. Našu školu predstavljale su učenice 3. razreda opće gimnazije Kijara Pauletić i Valentina Puškadija, istraživačkim radom „Utjecaj folijarne gnojidbe dušikom na prinos i kvalitetu Brgujskog kupusa“, pod mentorstvom profesorice Marije Žužić, a u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam u Poreču.

U jakoj konkurenciji 13 najboljih srednjoškolskih radova iz Lijepe naše učenice su osvojile 7. mjesto. Natjecanje se sastojalo od ocjenjivanja i predstavljanja plakata te od prezentacije istraživačkog rada. Održana su i dva stručna predavanja profesora s fakulteta. Predavanja su se odnosila na neurogastronomiju te na pravila pisanja znanstvenih radova.

Uz takmičarski i edukativni dio, bila su to četiri dana predivnog druženja s ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Organiziran je i posjet muzeju u Vučedolu, razgledali su grad i gradski muzej, a na povratku, učenice su posjetile Đakovačku ergelu konja. Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo uz puno druženja, pjesme i smijeha. (kp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Optika Optiplaza Poreč