Početna
Ponedjeljak, 21.Rujna 2020 (14:14:17) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Besmisleni prometni znakovi i dalje stoje na svom mjestu

Poreština, 13.01.2005.
(Izvor:dp)
Ako (donedavno automobilima prenatrpanom) Ronjgovom pokušate otići prema centru grada kroz ulicu Stipe Rajka, kod kućnog broja 1 "morate" skrenuti udesno jer vas tako upućuje besmisleno ostavljeni znak iz vremena gradnje rotonde i kanala za odvod oborinske vode, dok je Vlašićeva još bila potpuno raskopana.
Lako za nas domaće, no u našem gradu nadležni izgleda nikako da shvate da mi jesmo turistički grad i da nas osim turista posjećuje popriličan broj ne-domaćeg puka koji na ovakvim mjestima slijedi znakove. Tipični će Balkanac reći "ma chi se ne frega" i skrenuti ulijevo (što i nije neki grijeh, barem ne tehnički) ali će zato disciplinirani Nordijac sasvim sigurno skrenuti tamo kud ga znak vodi.

Čemu inače prometni znakovi? Eto, iako smo nakon Nove godine upozorili na besmislicu u vidu znaka "STOP" ostalu iz vremena p.n.r. (prije nove rotonde), taj znak i dalje stoji na istom mjestu, prkoseći buri, jugu, tsunamiju, kiši i zdravom razumu, baš kao što policija i dalje ne reagira te ne šalje pauka kako na vozila koja zakrčuju ulazak u stari grad, tako ni na ova koja redovno, svakodnevno zakrčuju ulaz u ulicu Stipe Rajka.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium