Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (05:01:16) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

MNL Yellow Ball: Prva liga odigrala novo kolo

Sport, 22.12.2004.
(Izvor:ab/dp)Jučer je u dvorani "Inter sport centar" pred 50-ak gledatelja odigrano do sada najefikasnije, ali i najuzbudljivije kolo 1. lige. Postignuto je 35 pogodaka, što je u prosjeku točno 7 po utakmici, ali je pokazano čak 17 žutih i 5 crvenih kartona, što pokazuje negativan prosjek od skoro 3 žuta i 1 crveni po utakmici, od kojih dva zbog međusobnog udaranja igrača.

U prvoj utakmici "Jockery" su neočekivano lako savladali "Nisar", nakon što su već u 9.minuti vodili sa 3:0, pa je teško bilo za očekivati da bi se mogao do kraja mogao desiti preokret.

U drugoj utakmici večeri u kojoj su se sastali "Antignana" i "Funtana", nitko nije mogao očekivati ono što smo vidjeli, kako po lijepom, tako i po ružnom.
Počelo je serijom golova, tako da je već u 5. minuti na semaforu bilo 3:2 za "Antignanu", a kuriozitet su dva autogola, koja se ipak pripisuju igračima protivničke ekipe koja su posljednja igrala loptom. Do kraja poluvremena je bilo još dosta šansi, ali su se vratari Rajko i Grgeta istakli.

Početkom drugog poluvremena "Funtana" preko Elvisa Struje poravnava prekrasnim pogotkom u "rašlje". Od tada, pa sve do kraja utakmice prisustvujemo nečemu što ne bi više smjeli gledati, a to je vrlo nervozno ponašanje igrača "Antignane" gdje su prednjačili Robert Lukež i Igor Rajko. Prvi jači incident se dogodio u 33. minuti kad su suci opravdano zbog prekršaja u kaznenom prostoru kojeg je počinio vratar Igor Rajko pokazali na najstrožu kaznu.

Robert Lukež se time nije složio i onemogućavao je izvedbu, pa je "nagrađen" žutim kartonom, a pošto je već ranije imao istu kaznu, morao je u svlačionicu. Najstrožu kaznu je izveo Igor Žiković, koji je "neobjašnjivo" loše pucao i rezultat je ostao nepromijenjen, a "Funtana" nije ni nakon toga iskoristila prvu priliku da dvije minute sa igračem više u polju, povede. A onda, u 39.minuti najveći incident zbog čega će Povjerenik lige imati pune ruke posla: na 23 metra od svoga gola, vratar Igor Rajko sa leđa starta na Kristiana Ipšu, zbog čega biva isključen, na žalost, uslijedila je reakcija ozlijeđenog igrača prema vrataru, a u fizičko obračunavanje se "aktivnije" uključio i Mladen Rajko. Uslijedila je opća gužva, koje se relativno brzo smirila, nakon čega su isključeni Kristian Ipša i Mladen Rajko. U igri 5:4, u posljednjih 70 sekundi utakmice, "Funtana" je ipak iz jedne gužve uspjela preko Marka Žikovića postići pobjedonosni pogodak.

Utakmica između CB "Turrisa" i "GIP Karojbe" protekla je u daleko mirnijom atmosferi, bez uzbuđenja, da bi prošlogodišnji prvak tek u zadnjih 7 minuta utakmice slomio otpor ekipe koja još nije osvojila bod.

Nova uzbuđenja doživjeli smo u četvrtoj utakmici dana, ali srećom bila su to rezultatska, a ne nesportska. Oslabljeni "Propuh" bez vratara Roberta Brčića naišao je na tvrd orah, kakvim se HKD "Napredak" pokazao, koji je do ovog kola bio na drugom mjestu. U 21. je minuti "Propuh" vodio sa 3:1, ali to nije spriječilo njihove protivnike da i dalje napadaju, kako bi postigli što bolji rezultat, što im uspijeva, pa tako u roku od 9 minuta rezultat je 3:3. Slijedi mirna faza utakmice, gdje su se ekipe "pomirile" sa postojećim rezultatom, da bi Sandro Velenik nakon jednog dosuđenog prekršaja pravom "bombom" smjestio loptu u gornji suprotni kut vratara Ilića i time donio 3 vrijedna boda svojoj ekipi, koja sada bježi drugoplasiranoj momčadi za čak 4 boda.

Treba ponovno istaknuti Sandra Velenika koji je večeras sva tri svoja pogotka postigao na gore opisani način, što je izuzetan raritet.

U posljednjoj utakmici večeri, "Vita Leva" je samo u početnim minutama imala problema sa "S.I.C" – om, da bi na kraju uvjerljivo slavila, a 4 pogotka djelo su trenutno vodećeg strijelca prve lige – Muamera Gibića.

"Jockery" – "Nisar" 5:1 (3:0)
Ivan Stelko 2, Andrea Darrer 2 i Mišo Milinković – Nereo Fatorić

"Antignana" – "Funtana" 3:4 (3:2)
Đermano Orbanić 2 i Mladen Rajko – Elvis Struja, Igor Žiković, Alen Štifanić i Marko Žiković

CB "Turris" – "GIP Karojba" 5:2 (1:0)
Emil Zenaro 3, Omar Palma i Ivan Bernobić – Marin Levak i Dean Udovičić

HKD "Napredak" – "Propuh" 3:4 (1:2)
Željko Perišić, Pejo Pranjić i Dejan Vuk – Sandro Velenik 3 i Miroslav Mladenović

"S.I.C" – "Vita Leva" 0:8 (0:3)
Muamer Gibić 4, Dean Žiković 2, Zoran Budija i Mauricio Sirotić


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno