Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (15:45:31) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Županijski rukometni kup je u rukama Porečana: 40-39 protiv Arene iz Pule

Sport, 12.12.2004.
(Izvor:dp)I kup je, osim prvog dijela prvenstva, završio u Poreču.

Pred ispunjenom dvoranom i raspoloženom publikom te nakon pojavljivanja na igralištu Stefany Hohnjec, hrvatske Miss sporta, zaigrali su neraspoloženi Poreč i nešto motiviranija Arena čiji su igrači tokom cijele utakmice uspijevali sprečavati da se domaći igrači razigraju.
Utakmica je to koja nema veze sa onom nedavnom prvenstvenom u Puli kad su Porečani obranom 4-2 rastrurili Puležane koji ni na tu obranu ni na brze napade Porečana nisu mogli naći odgovora.

I ovoga su puta, kao i na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Umaga, gotovo svi bili neraspoloženi pa je Arena sa raspoloženim Brkljanom (kome kao da nitko nije znao zaustaviti šut) zamalo došla do Kupa.

Obrana je bila mlaka i nesposobna zaustaviti kako Brkljana koji je zabio 13 golova tako i Tonkovića, Tomaševa i Jovanovića sa po 7 te Lovrinovića sa 5. Pet je igrača zabilo svih 39 golova za "Arenu" dok kod nas briljirao i čast Poreča spasio Ivan Božić te uz na lijevom krilu zapostavljenog Petrića, gotovo samostalno osvojio kup. Božić je sa teške pozicije kružnog napadača zabio 11 puta, često vrlo efektno a najčešće u trenucima kad je trebalo zadržati priključak.
U inače prilično fair utakmici izdvojit ćemo divljački start gostujućeg golmana Ajdina Gračića koji je u 21. minuti diskvalificiran nakon što se namjerno zaletio i srušio porečkog napadača, te bacanje boce sa vodom u igralište koje je "izvela" jedna navijačica "Arene" koja očigledno nije imala dovoljno živaca da podnese poraz u zadnjoj minuti utakmice.

Suđenje je također podsjećalo na ono protiv "Umaga": suci bez čvrstih kriterija puno su griješili, popuštali pod pritiskom "(jaukanjem)" uglavnom igrača "Arene" a i jednima su i drugima propuštali suditi duple lopte, korake, obranu iz šest metara itd.
Gosti su zabili svih šest dosuđenih sedmeraca dok su na domaćoj strani od 4 sedmerca po jednog zapucali Lisica i Borotić.

Finale rukometnog kupa Istarske županije
Poreč, 11.12.2004. godine

RK "POREČ" - RK "ARENA" 40:39 (18:19)
Gledatelja: 450
Suci: Edi Mišan i Dragutin Modesto (oba iz Kanfanara)
Nadzornik: Vinko Arić (Kanfanar)

POREČ: Želimir Popović, Saša Ilić (6), Saša Borotić (5), Tomislav Špehar (3), Vladimir Brčić, David Petrić (4), Ivan Božić (11), Davor Turković, Petar Kovačić (1), Dean Turković (2), Vedran Šimunović, Vedran Mataija, Aleksandar Beaković (1), Boris Lisica (7).

ARENA: Ajdin Gračić (izbačen u 21" radi grubog starta), Vedran Jovanović (7), Elvis Špac, Daniel Barišić, Ilija Lovrinović (5), Velimir Tomašev (7), Matej Slipčević, Ivan Brkljan (13), Dario Tonković (7), Emir Mrkonjić, Alen Deumić i Amir Vojniković.

Isključenja:

POREČ 2 (Popović 52" i Borotić 22")
ARENA 5 (Lovrinović 15", Tomašev 16" i 52", Tonković 56" i 60")

Crveni kartoni: Ajdin Gračić (ARENA) 21"


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno