Početna
Ponedjeljak, 6.Srpnja 2020 (01:41:24) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

U subotu 18.12. u Puli - Zafir Hadžimanov Band

Kultura, 08.12.2004.
(Izvor:dp)JAZZBINA LIVE
18.12."04. (22:30)
HOTEL PULA/HP CLUB/PULA
VASIL HADŽIMANOV BAND (SCiG, Makedonija)
Vasil Hadžimanov - klavijature
Vlada Samardžić - el. bas
Bojan Ivković - udaraljke
Srđan Dunkić Johnny - bubanj

Otkad je VH Band ljeta 2003. svirao u pulskom cafe baru Cabahia, priče o ovom bandu ne prestaju, što nije ni čudo: vrhunski glazbenici Vasil Hadžimanov (klavijature), Vlada Samardžić (el. bas), Bojan Ivković (udaraljke, scat, vocal) i Srđan Dunkić Johnny (bubanj) već godinama oduševljavaju svojom fuzijom tradicionalnih balkanskih i folk ritmova sa jazzom, funky i world glazbom. Netko ih je svojevremeno prozvao balkanskom verzijom Joe Zawinula s kojim su prošle godine dijelili pozornicu na Enter Music Festivalu u Beogradu. Činjenica da su pozvani na gig u Zawinulov klub Joe"s Birdland, te da će na EXPU u Japanu 2005. godine predstavljati glazbu Balkana dovoljno govori da se radi o izvanserijskom bandu.

Objavili su dva CD-a "11 razloga za..." i "Kafanki". Između dva albuma pridružuju se redatelju Goranu Paskaljeviću na snimanju dokumentarca o Beogradu za ARTE televiziju. Vasilova glazba može se čuti i u filmu 011 Belgrade, mladog austrijskog redatelja Michaela Pfeifenbergera, kao i u filmskom hitu Raše Andrića Kad porastem bit ću kengur.

Vasil Hadžimanov - klavijature (obiteljski glazbeni background Zafir i Senka Hadžimanov, Bisera Veletanlić). Početkom 90ih odlazi na Berklee College of Music, sudjeluje s Leroy Jenkinsom u rep operi Funky Faust, svira s velikanom Matt Garrisonom, afro-pop bandom Paskala Bokarova. Po završetku studija seli u New York gdje svira sa Davidom Gilmoreom, Daveom Binneyem (svirao u svibnju u HP Clubu), Adamom Deutchem, Antoniom Sanchezom, Reubenom Rogersom, Rodneyem Holmesom...Vrativši se u Beograd formira VH Band, a surađivao je i sa Duškom Gojkovićem (europska turneja), Rambom Amadeusom...

Vlada Samardžić - el. bas. Članom Revijskog orkestra RTV Novi Sad postaje 1993., a od "95.-"97. član je rock sastava SMAK i učenik Radomira Mihajlovića Točka. Za boravka u Bostonu na akademiji za modernu i jazz glazbu, gdje ubire sve značajnije nagrade, svirao je u funky sastavu Bryan Oliver Band, latino sastavu Papa Loves Mambo, pjevačicom Gabrielle Goodman, rumunjskim panfrulašem Damianom Dragichijem, bubnjarem Markom Đorđevićem-Svetim, vibrafonistom Daveom Samuelsom (Spyro Gyra, Caribbean Jazz Project) o perkusionistom Jammeyem Haddadom (Dave Liebeman, Paul Simon). Povratak doma donodi mu angažman u VH Bandu i balkanopolisu...

Srđan Dunkić Johnny - bubanj. Sa 12 godina ulazi u profi vode. Osniva i svoj Mega Band koji ima prigodu nastupati sa najvećim imenima tadašnje yu pop/rock scene (Bata Kovač, K2, Zana, Kiki i Piloti...). Surađivao je s Đorđem Davidom, Dragoljubom Đuričićem, bandom Fuzzbox, a na europskoj turneji pratio je Coseya Powella. Najtraženiji je studijski glazbenik istočno od raja.

Bojan Ivković - udaraljke. Od "94. članom je, po mnogima, najbolje yu bluesa grupe Hush. Nakon tog perioda prelazi na udaraljke. U drugoj polovici 90ih i početkom novog milenija snima i nastupa s Pavlom Aksentijevićem, Sanjom Ilić, Balkanikom, eksperimentalnim bandom Vroom, neo swing sastavom Havana Whisper, te se priključuje VH bandu.

INFORMACIJE I REZERVACIJE STOLOVA: 098 179 1977; E-MAIL: jazzbina@net.hr


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina