Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (20:39:13) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

POZIV svim zainteresiranim umjetnicima

Kultura, 30.09.2004.
(Izvor:dp)Link
Umjetnice i umjetnici, dosadilo vam je samosažalijevanje, dosadile tužaljke o Državi-maćehi kakva je i kakva nije? Pokrenite se, pomozite nam u izgradnji grada-države Umjetnosti… i možda nam svima bude (bar 1%) bolje!

U ZAJEDNIŠTVU JE SNAGA (otrcano ali istinito)


Udruga Ars.Polis objavljuje p o z i v svim zainteresiranim umjetnicima da nam se pridruže u prvoj fazi stvaranja grada-države umjetnosti:

… grada-države umjetnosti kao "muzeja sadašnjosti", muzeja umjetnika i njihovog stvaralaštva hic et nunc, dakle online

… grada-države umjetnosti kao virtualne, internetske zajednice, za koju se nadamo da će, kratkoročno i dugoročno gledano, poticati kreativnu suradnju, međusobno zbližavanje umjetnika, ali i zbližavanje umjetnika sa širom javnošću

… grada-države umjetnosti kao organizacije koja povezuje umjetnike i sponzore, umjetnike i teoretičare, umjetnike i kulturne institucije, jedinstvene* u hrvatskom web prostoru

* usprkos masi bratskih i sestrinskih, manje ili više uspješnih projekata na koje ste sad pomislili…

?

Zanima vas opis programa, konkretnih ciljeva i načina na koji se ti ciljevi planiraju provesti, obrazloženje pojedinih faza? Kompletnu programsku dokumentaciju u PDF formatu možete skinuti sa naše ad hoc stanice www.ars.polis.hr.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na e-mail info@ars.polis.hr.


z a š t o ?

1
Prilikom projektiranja baze podataka, hijerarhije, sadržaja i funkcionalnosti stranica, ali i intuitivnih (user friendly) sučelja i obrazaca za online prijavu i unos podataka potreban nam je početni, tj. kontrolni "uzorak" (bez uvrede) od minimalno pedesetak** umjetnika. Ljepše rečeno, potrebni ste nam vi da izrazite svoje konkretne želje i potrebe, da nam sada (u fazi projektiranja) i kasnije (u fazi internog i/ili eksternog testiranja) dajete savjete, primjedbe, konstruktivne kritike…

** Ars.Polis je od korijenja pa do zadnjeg lista zamišljen tako da se iz majušne (i nježne) stabljike može razgranati u stablo-gorostas, tj. (praktično rečeno) da broj korisnika i "prezentacijskih mapa" može od današnjeg dana do jedne bliže? dalje? budućnosti dostići četiri, možda i pet znamenki.

2
Paralelno sa fazama projektiranja i izrade-programiranja, planiramo napraviti manji broj probnih, reprezentativnih*** "prezentacijskih stranica"… a za to nam trebaju v a š i r a d o v i, životopisi i/ili jednostavno "idejopisi" (na vama je da odlučite što želite objaviti o sebi i svojem stvaralačkom svijetu… a što ne).

*** u smislu programske razrade konkretnih opcija i elemenata potrebnih za što kvalitetniju prezentaciju umjetnika i njihovih radova po pojedenim područjima umjetničkog stvaralaštva (filmskog, glazbenog, književnog, likovnog, scenskog…) kao i u slučajevima u kojima treba predvidjeti i osmisliti "integrirane verzije" kao odgovor na problematiku preklapanja i ispreplitanja dvaju ili više područja u umjetničkom pristupu pojedinih umjetnika…

1 + 2 + 3
Dakle, pridružite nam se kao "savjetnici", budite prvi umjetnici prezentirani u "muzeju sadašnjosti", postanite članovi Udruge Ars.Polis i a k t i v n o doprinesite širenju "mreže solidarnosti" diljem Hrvatske. Mogućnosti su neograničene, na je vama da ih iskoristite ili ne iskoristite::: jednu, drugu, sve ili… ništa!


k a k o ?

Pošaljite nam svoje podatke i radove na jednu od sljedećih adresa:

Igor Kovačević
(za Ars.Polis)
Klenova 2
10040 Zagreb

ili prijave@ars.polis.hr.

Poželjno je da nam radove šaljete na CD-ima ili e-mailom (do 10 MB), tj. da već budu u digitalnom obliku (tekstualnom, foto, audio, video, multimedijskom…), ali ukoliko niste u mogućnosti sami digitalizirati svoje radove, pobrinut ćemo se da to u doglednom vremenu učinimo za vas (skeniramo pristigle fotografije, dijapozitive i sl., prebacimo video ili audio zapise u digitalni oblik...)

Nudimo vam i volontersko-amatersku (nismo svi profesionalni fotografi) terensku podršku fotografiranja radova digitalnim fotoaparatom - za sad, na žalost, samo na području Zagreba, Dubrovnika i Poreča. Računamo da će se upravo takva i slična "mreža solidarnosti" širiti kako se bude širila naša mreža volontera-aktivista diljem Hrvatske.


k a d a ?

Prijave zaprimamo od 1. listopada do 1. studenog 2004. godine (uvažit ćemo poštanski žig ili datum slanja e-maila).

!

Neovisno o svemu, želimo vam naklonost Inspiracije i puno uspjeha u radu…


Jana Žufić, predsjednica Udruge

Udruga Ars.Polis
A. Butorac 9
52440 Poreč
www.ars.polis.hr

Program Ars.Polis 2004 sufinanciran je sredstvima Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji