Početna
Utorak, 26.Siječnja 2021 (09:23:18) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Mogućnosti ulaganja za poljoprivrednike uz potpore iz Programa ruralnog razvoja

Iz Grada Poreča, 05.11.2014. (12:28)
(Izvor:Grad Poreč)Link

Mogućnosti ulaganja za poljoprivrednike uz potpore iz Programa ruralnog razvoja bile su tema predavanja kojeg su u četvrtak, 30. listopada 2014. godine u velikoj vijećnici održali gradonačelnik Edi Štifanić i stručna savjetnica za EU integracije Ana Černjul. Prezentacijom se željelo upoznati poljoprivrednike o mogućnostima bespovratnog financiranja i ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Mjera 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, za koje se raspisivanje natječaja očekuje u prosincu ove godine.

Poljoprivrednici su tako imali prilike doznati kako će se novim natječajem sufinancirati i do 90 posto iznosa investicije u poljoprivredi. Potporama se pružaju mogućnosti ulaganja u gotovo sve – od izgradnje, dogradnje, opremanja do mehanizacije i transportnih vozila. Kriteriji za prihvatljivost ulaganja i ulagača puno su blaži nego što je to bilo u prethodnim programima, a administrativni zahtjevi nešto manji.

Gradonačelnik Edi Štifanić ovom je prilikom pozvao je poljoprivrednike na korištenje bespovratnih sredstava kako bi sektor poljoprivrede grada ostvario rast i nova zapošljavanja. Najavio je kako će Grad Poreč-Parenzo redovito obavještavati poljoprivrednike o aktualnostima vezanim za potpore u poljoprivredi i korištenje bespovratnih sredstava.

Više o Mjerama i sadržaj prezentacije nalaze se u prilozima.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina