Početna
Utorak, 26.Siječnja 2021 (09:28:54) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
LIDL - prijavite se za sezonski posao

Učenici TUŠ Antona Štifanića prezentirali gradonačelniku svoj projekt "Dostupnost nas povezuje" pohvaljen na Danima turizma

Iz Grada Poreča, 01.11.2014. (09:54)
(Izvor:Grad Poreč)Link

Gradonačelnik Edi Štifanić primio je danas 29. listopada 2014. u maloj vijećnici projektni tim učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč nagrađen posebnim priznanjem na Danima hrvatskog turizma održanim nedavno u Opatiji, kao jedina škola iz Istre s ovim priznanjem.

Naime, u sklopu dodjela turističkih nagrada na Danima turizma dodijeljena su posebna priznanja učenicima strukovnih škola za projekte koji su u ovogodišnjem programu bespovratnih potpora “Promocija zanimanja” koje provodi Ministarstvo turizma izabrani kao najbolji. Riječ je o pet projekata koje je prijavilo sedam škola – iz Požege, Daruvara, Osijeka i Poreča. Projekt je financiran i proveden kroz program promocije zanimanja i jačanja kompetencija srednjih strukovnih škola, a Ministarstvo je nositelj programa.

Projekt TUŠ-ovaca nosi naziv Dostupnost nas povezuje, a riječ je o vodiču u elektroničkom obliku za osobe s invaliditetom, odnosno web-stranice koja upućuje osobe ograničene pokretljivosti na mogućnosti kretanja Porečom i pristupačnost ugostiteljskim objektima, kulturno-povijesnim spomenicima i drugim uslužnim objektima. Po drugi put za redom, projekt porečke škole našao se među najboljima od dvadesetak prihvaćenih projekata na natječaju ministarstva.

Projektni tim učenika TUŠ Antona Štifanića čine učenici četvrtog razreda programa za zanimanje hotelijersko-turistički tehničar: Nensi Trivunović-Sorgo i Emil Zakinja, te učenice trećega razreda istog programa Vanesa Peruničić, Monika Brčić i Sara Pušić, pod mentorstvom profesorice mr.sc.Vilme Čehić-Janjuš. U pratnji ravnateljice Vesne Baranašić, mentorica i učenici su gradonačelniku, te pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav Marinu Poropatu i voditeljici odsjeka za operativu komunalnog sustava Jasmini Vinkerlić-Petrović s kojom su surađivali u izradi, prezentirali svoj rad. Mentorica Čehić-Janjuš rekla je kako im je, osim pomagala s praktičnom primjenom u turizmu, osnovni cilj bio senzibiliziranje javnosti i pružatelja usluga u turizmu za osobe s posebnim potrebama i cjelokupni socijalni turizam. Naime, postojeći nastavni planovi i programi nedovoljno problematiziraju dostupnost u turizmu. Istaknula je kako Poreč pruža brojne mogućnosti za osobe s invaliditetom, koje trebaju biti dostupne i stići do krajnjih korisnika. Riječ je o skupini koja pažljivo planira svoja odmor i koja se često vraća u destinaciju.

Gradonačelnik je na čestitao učenicima i mentorici na uspjehu i dobro odrađenom projektu, te izrazio spremnost pomoći da se projekt prezentira i povezanim institucijama kako bi se proširio i zaživio.

Projekt je dostupan i na internetu i može se pogledati na adresi http://www.webis.hr/e-vodicMobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom