Početna
Utorak, 26.Siječnja 2021 (10:41:04) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
LIDL - prijavite se za sezonski posao

Veleposlanica NR Kine Deng Ying posjetila Poreč

Iz Grada Poreča, 28.10.2014. (07:51)

Jučer je u Poreču boravila veleposlanica Narodne republike Kine Deng Ying. Dobrodošlicu joj je tijekom službenog posjeta na primanju u Maloj vijećnici zaželio gradonačelnik Edi Štifanić, a uz nju su u delegaciji bili i prva tajnica i treći tajnik veleposlanstva Qu Huibin i Wang Yucai, predsjednica Hrvatsko-kineskog kulturnog centra Porečanka Lily Liu Liying, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč Sanja Radetić Fatorić te potpredsjednik Gradskog vijeća Mario Ritoša.

Gradonačelnik je svoju gošću upoznao sa znamenitostima grada, njegovim gospodarskim razvojem, turističkom ponudom i mogućnostima daljnje suradnje sa Kinom. Nj. E. Ying u Istarskoj županiji boravi prvi put od kada je prije deset mjeseci stupila na funkciju veleposlanice svoje države u Zagrebu, te ujedno postala prva žena na čelu kineskog veleposlanstva u nekoj od država na Balkanu.

Ying je rekla kako je ugodno iznenađena Porečom i njegovim potencijalima, a posebno turističkom ponudom, te izrazila spremnost preporučiti Poreč kao mjesto posjeta kineskim delegacijama, kao i turističku destinaciju za posjet kineskim turistima u Hrvatskoj, koju će, kako je rekla, predstaviti u glavnim kineskim gradovima.

Najavljeno je otvaranje škole kineskog jezika u Poreču, a veleposlanica je izrazila spremnost pomoći svim studentima iz Hrvatske zainteresiranim za studije u Kini. Bilo je govora i suradnji na nekim kulturnim događanjima u Poreču, kao i proslavi kineske Nove godine u veljači.

Nakon sastanka u gradskoj vijećnici, veleposlanica je zajedno sa gradonačelnikom i delegacijom posjetila Dom za starije nemoćne Poreč gdje joj je dobrodošlicu zaželio ravnatelj Mario Laković. U sali Doma korisnici su gostima priredili prigodan program uz pjesmu, a članice Kluba žena kineskih diplomata iz Zagreba ovom su prilikom izvele ples s lepezama.

Veleposlanica je svim korisnicima darovala prigodne poklon pakete sa šalovima, kapama i povećalima, posjeta je završila zajedničkim fotografiranjem i čestitkama. Kineska veleposlanica boravit će u Istri još danas i sutra, a planira posjetiti Rovinj i Pulu.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra