Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (00:28:00) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Održana tiskovna konferencija povodom Nikola Tesla EV Rally-a

Iz Grada Poreča, 16.05.2014. (11:12)
(Izvor:Grad Poreč - Parenzo)

Ovog je tjedna održana tiskovna konferencija povodom Nikola Tesla Rally-a koji će se održati 27. i 28. svibnja 2014. godine u Poreču. Na tiskovnoj konferenciji prisustvovali su organizatori rally-a te predstavnici Grada Poreča.

Kako je i najavljeno, grad Poreč imat će čast biti domaćin revijalne ''utrke veleposlanika'' kojom će se 27. svibnja, obilježiti otvorenje petodnevnog rally-a. U navedenoj utrci, sudjelovat će dvadesetak vozila na električni pogon, a ista će voziti veleposlanici iz stranih zemalja kao što su: Slovenija, Italija, Njemačka, Francuska, Mađarska, Švicarska, Rumunjska, Finska, Bugarska, Danska, Japan, Slovačka, Kanada, Makedonija, Portugal, Irska, Kanada, itd., akreditirani u Hrvatskoj, koji će svoj cilj imati na glavnom gradskom trgu u 15 sati. Nakon svečanog proglašenja pobjednika ove simbolične utrke ambasadora, javnosti će se obratiti predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Istarske Županije, Grada Poreča-Parenzo i Turističke zajednice Grada Poreč. Oko 16 sati sudionici događanja zaputiti će se prema Istarskoj Sabornici gdje će se održati zajedničko druženje.

U Poreču će biti postavljena i prva punionica električnih vozila, čime će Poreč biti uvršten na međunarodnu kartu gradova s punionicama za električna vozila, gradova koji svojim građanima, gostima i posjetiteljima pružaju jedan dodatni sadržaj, potičući svijest o nužnosti učinkovitog korištenja energije i održivog upravljanja resursima u svrhu zaštite okoliša, a sve u skladu s Akcijskim planom energetski održivog razvoja Grada Poreča - Parenzo, kazala je zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.

Drugog dana relija, 28. svibnja, kontrolnom točkom smještenom u samom gradskom središtu, u ranim popodnevnim satima proći će oko četrdesetak najnovijih modela vozila na električni pogon, a svi prisutni imat će prigodu prisustvovati i ispitu spretnosti vozila sudionika rally-a. Nakon tiskovne konferencije, građani i svi posjetitelji imali su priliku na gradskoj rivi pogledati dva atraktivna električna modela Tesla S, koji su izazvali veliki interes.

Sve građane i posjetitelje pozivamo da 27. i 28. svibnja 2014. budu u središtu grada Poreča kako bi vidjeli najnovije električne automobile koje nam dovodi „Nikola Tesla EV rally“, projekt koji je osmišljen u svrhu promocije e-mobilnosti turizma i izvrsnosti.

Fotografije

Tesla S85 na rivi...
...i ispred vile u Poreču


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6