Početna
Petak, 7.Kolovoza 2020 (17:12:16) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Valfresco Direkt

Održana zajednička sjednica Odbora za turizam, Odbora za gospodarstvo i europske fondove i Odbora za manifestacije

Iz Grada Poreča, 16.05.2014. (11:08)
(Izvor:Grad Poreč - Parenzo)

U Velikoj vijećnici Grada Poreča-Parenzo, jučer je po prvi puta održana zajednička sjednica Odbora za turizam, Odbora za gospodarstvo i europske fondove i Odbora za manifestacije. Riječ je o stalnim radnim tijelima Gradonačelnika koji imaju zadatak da prate područja iz svog djelokruga rada te pripremaju stručne podloge, prijedloge akata i zauzimaju stavove pri donošenju odluka gradonačelnika. Glavne teme sjednice bile su produženje turističke sezone u Poreču i podrška razvoju malog gospodarstva.

Nakon kratkih izlaganja Alena Jugovića, profesora na Pomorskom fakultetu u Rijeci na temu razvoja kruzing turizma u Poreču, Daniela Šaškina, člana Odbora za turizam na temu manifestacija u Poreču i Morene Mičetić Fabić, više stručne suradnice za gospodarstvo u Gradu Poreču-Parenzo na temu podrške razvoju malog gospodarstva u Poreču, uslijedila je rasprava većinom usmjerena na razvoj turizma u Poreču s posebnim naglaskom na manifestacije. Osim članova triju odbora, u raspravi su sudjelovali gradonačelnik Edi Štifanić i zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić.

Nakon dvosatne konstruktivne rasprave, doneseno je nekoliko zaključaka i prijedloga i to: podrška inicijativi razvoja kruzing turizma u Poreču, prijedlog jačanja prepoznatljivih manifestacija u sezoni, te planiranje manifestacija u pred i post sezoni, kao i prijedlog imenovanja radnog tijela sastavljanog od predstavnika Grada, Turističke zajednice Poreč, Sportske zajednice grada Poreča, Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Zavičajnog muzeja Poreštine, hotelijera i drugih relevantnih institucija, s ciljem bolje komunikacije, koordinacije i jačanja manifestacija u gradu Poreču. Zaključak točke o jačanju malog gospodarstva u Poreču bio je da će se sprovesti anketa među poduzetnicima i obrtnicima o potporama Grada. Prihvaćena je i sugestija gradonačelnika Štifanića koji je Odboru za turizam predložio raspravu o poticajima za izgradnju malih i obiteljskih hotela na području Grada Poreča.

Sva tri odbora nastaviti će raditi po planu aktivnosti, a zajedničke će se sjednice organizirati po potrebi. Prva zajednička sjednica pokazala da su svi članovi odbora voljni konstruktivno promišljati o aktualnim problemima gospodarstva grada.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...