Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (05:08:46) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

U porečkim osnovnim školama obilježen Dan planeta Zemlje

Iz Grada Poreča, 06.05.2014. (10:01)

Grad Poreč i tvrtka Parentium d.o.o. organizirali su povodom Dana planeta Zemlje informativno-edukativne školske satove pod nazivom "Misli na sutra" za djecu četvrtih razreda Osnovne škole Poreč i Talijanske osnovne škole "Bernardo Parentin".

Održane su tri radionice na kojima je educirano 95 djece, a najavljena je i skora edukacija učenika četvrtih razreda u svim područnim školama. Učenicima je, u sklopu informativno-edukativnog školskog sata, prikazan 10-minutni animirani film pod nazivom "Misli na sutra", čiji sadržaj upućuje na promišljanje uobičajenih, svakodnevnih postupaka te sugerira promjene u ponašanju u svakodnevnim situacijama, od isključivanja rasvjete i nepotrebno uključenih uređaja, pa sve do načina korištenja transporta, a sve s ciljem poticanja odgovornog ponašanja prilikom svakodnevne uporabe energije te podizanja razine svijesti učenika o nužnosti učinkovitog korištenja energije i održivog upravljanja resursima u svrhu zaštite okoliša.

Projekt "Misli na sutra" predstavlja nadogradnju informativno-edukativnih aktivnosti odrađenih tijekom mjeseca listopada, prilikom kojih je educiran ukupno 151 učenik trećih razreda Osnovne škole Poreč, Talijanske osnovne škole "Bernardo Parentin", te svih područnih škola na području grada Poreča-Parenzo. Pridodajući broj učenika trećih razreda educiranih u Talijanskoj osnovnoj školi te područnim osnovnim školama na području grada Poreča, za vrijeme održavanja informativno-edukativnih satova "Misli na sutra", na području grada do sada je ukupno educirano 246 učenika trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Radionice je održala Gordana Lalić, dipl.ing.str. Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja, na svim kontinentima, u više od 150 zemalja svijeta. Obilježavanje ovog međunarodnog dana usmjereno je na zaštitu prirodnih resursa i ima za cilj skrenuti pozornost da su imperativi našeg svakodnevnog života postali energetska učinkovitost i održivi razvoj.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium