Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (01:23:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Otvorenje Centra za mlade, Cvjetni vikend, Dan oslobođenja, Strategija za mlade i ostale aktivnosti sljedećih dana

Iz Grada Poreča, 22.04.2014. (15:57)

Na tiskovnoj konferenciji održanoj danas u Maloj vijećnici povodom Dana Grada Poreča – Parenzo govorilo se o programu, otvorenju Centra za mlade u Kulturnom centru Poreč, o svečanoj sjednici povodom Dana oslobođenja i Dana Grada, o Cvjetnom vikendu, Strategiji za mlade te proslavi 1. svibnja.

O programu obilježavanja Dana Grada govorila je zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović istaknuvši kako će ove godine uz prigodan kulturno – zabavni program nekoliko dana prije kao i na sam Dan Grada biti posebno svečano. Naime, u sklopu obilježavanja Dana Grada otvorit će se Centar za mlade u Kulturnom centru Poreč. Također u programu je Booktiga, međunarodni festival pročitanih knjiga, zatim treći parlament mladih AEHT-a, izložba „Čuvene zgrade Praga 6“, Cvjetni vikend, Vinistra, mnogo radionica, predavanja izložbi.

Središnji događaj obilježavanja Dana Grada je svečana sjednica povodom Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča – Parenzo koja će se održati 30. travnja s početkom u 12.00 sati u kazališnoj dvorani. Predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus kazao je kako je Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga za priznanja Grada Poreča – Parenzo predložilo Feruča Pilata, Anna Mariu Barbić i Javnu vatrogasnu postrojbu Centar za zaštitu od požara Poreč za dodjelu priznanja 30. april. Konačnu odluku donijeti će vijećnici ovog četvrtka na 9. sjednici Gradskog vijeća.

Otvorenje Centra za mlade

Ove je godine jedan od važnijih događaja otvorenje Centra za mlade, rekla je zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović. Centar za mlade nalazi se u C objektu Pučkog otvorenog učilišta i veličine je 200 kvadratnih metara. Sastoji se od dvije glavne prostorije i jedne manje koja će služiti za snimanje te od dva sanitarna čvora. Objekt se gradio pet godina, a sredstva su osigurana iz vlastitih sredstava Grada Poreča i prodajom prizemnih poslovnih prostora te decentraliziranim sredstvima Ministarstva za odgoj i obrazovanje.

Prostor će biti namijenjen svim mladima Poreča i u njemu će se odvijati različiti programi i aktivnosti koje će osmisliti mladi za mlade, a samim prostorom upravljati će upravo mladi, kazala je Tihana Mikulčić, savjetnica za društvene djelatnosti. Svečano otvorenje najavljeno je za 28. travanj s početkom u 12.00 sati dok će istog dana od 19.00 do 21.00 biti organiziran večernji program za mlade u kojem će sudjelovati predstavnici svih udruga mladih na našem području, mladi koji su bili učesnici programa namijenjeni mladima, učenici porečkih srednjih škola i mladi porečki glazbenici. Prva aktivnost koja će se odvijati u Centru za mlade bit će javna rasprava o prvom strateškom dokumentu za mlade naziva Program za mlade Grada Poreča. Radi se o strateškom dokumentu koji je usmjeren mladima, a nastao je u okviru projekta Jadranska mladinska ideja i partnerstva sa Regionalnim centrom za mlade Rijeka.

Cvjetni vikend

Za sada imamo prijavljeno 20-tak izlagača. Sajam neće biti samo izložbeno prodajnog nego i humanitarnog karaktera, rekla je Nevia Poropat, rukovoditeljica RJ hortikulture komunalnog poduzeća Usluga, dodavši kako će Društvo invalida iz Poreča prihode od proizvoda prodanih na sajmu donirati potrebitima. Sajam će biti natjecateljskog karaktera, birat će se najljepše uređen štand, najljepši aranžman, najljepša slika. Na dan otvorenja nastupit će djeca svih porečkih dječjih vrtića, Osnovna škola Poreč, Talijanska osnovna škola Bernardo Parentin. Sam prostor pomažu nam urediti učenici Srednje škole Mate Balote, kazala je Nevia Poropat. Otvorenje Cvjetnog vikenda bit će u subotu, 26. travnja u 9.00 sati u dvorani Veli Jože. Ulaz za oba dana je besplatan.

Proslava 1. svibnja

Već tradicionalno, proslava prvog maja održat će se na gradskom kupalištu. Osim boćarskog i odbojkaškog turnira biti će organiziran i turnir u briškuli i trešeti kao i bogati zabavni program uz Baredinesauruse i Peplay band. Program će trajati od 9.00 do 20.00 sati.

Donosimo vam i cijeli program: Program Dana Grada 2014 (hrvatski i talijanski jezik)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno