Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:31:20) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Motovun Film Festival live report. Day 1/ Part 1 (by Marin Grgeta)

Kultura, 27.07.2004.
(Izvor:Marin Grgeta)Počelo je počelo... Motovun Film Festival, koji je usprkos svojoj kratkoj povijesti već postao istarski kulturni događaj godine, otvoren je uz svu dužnu pompu. Međutim, i taj glamour je u Motovunu drugačiji, ležeran, cool, neusiljen. Čitav niz hrvatskih društveno/političkih "faca" nije izgubio priliku da se pojavi na otvaranju, ali i oni, da li smišljeno ili spontano, izgledaju potpuno drukčije nego inače, u casual odjeći, bez, da prostite, preseravanja različitih vrsta. Jedini koji je imao specijalniji tretman bio je toplo dočekani Predsjednik Republike Stjepan Mesić, no to mu po protokolu, a posebno i iz sigurnosnih razloga, vjerujem i pripada. Prisutan je bio i niz uglednih europskih filmaša koji su listom ustvrdili da je "Motovun" već veličina i u europskim razmjerima.
Atmosfera je bila fantastična, što također nije nikakva novost, a najbolje ocjene dobiva i organizacija koja velikim djelom počiva na leđima sjajnih volontera. Organizacija nije kriva vašem reporteru koji je jučer propješačio "mali milijun" kilometara pod "punom ratnom opremom"... Tko mu je kriv što se iz kampa uputio prema vrhu baš kad je trebao stići Mesić, pa bus nije vozio... Inače, kamp je priča za sebe, koja zaslužuje posebnu epizodu. Uglavnom, doživljaj za ne propustiti, osim ako vas koče lijenost i "elitističke" (malograđanske) predrasude.
Nije da se žalim, ali jučer sam stvarno prije dolaska u Motovun imao naporan dan, a i tu sam imao pune ruke posla, tako da ćete ostati uskraćeni za izvještaj sa koncerta Šo! Mazgoon-a, umjesto kojeg sam išao na spavanje pod prolom oblaka, i to na rubu kampa, gdje je praktički parkiralište za "dnevne" posjetitelje, tako da je prometnije nego na željezničkoj stanici. Možete si misliti kako sam se naspavao...

Neka tilo pati!


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6