Početna
Četvrtak, 28.Svibnja 2020 (03:00:11) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poreč: zbog gužvi idite u grad automobilom samo ako stvarno morate

Poreština, 12.07.2004.
(Izvor:dp)Vrijeme nepogodno za kupanje natjeralo je sve živo prema centru grada. Naravno, ogroman broj vozila stvorio je kaos i prometne čepove koji se teško otčepljuju. Već na ulazu u grad kod OMV-a počinje stajaća kolona i velike su šanse da će vam više vremena trebati za đir do grada automobilom nego pješke. Kod Palestre je krkljanac veliki, što se vidi i na prvoj slici, dok su na drugoj pametnjakovići koji čine dobar dio razloga za tu automobilsku kobasicu.
Mjesta na velikom parkiralištu nekim čudom još uvijek ima (što je dovoljan dokaz da turista stvarno ima manje nego proteklih godina) no, ne vjerujemo da će to dugo biti slučaj. Pokušaj da se bilo čime osim skuterom ili biciklom probijete do Novog naselja ili Zelene lagune ravan je pokušaju samoubojstva dosadom. Ukoliko nekome u starogradskoj jezgri pozli, dobra je šansa da mu Hitna pomoć neće moći pomoći. Prozujali smo gradom i primijetili da su DOSLOVNO SVA mjesta za prolaz (na kojima su instalirani Pilomat stupići) zakrčena vozilima. Ne možemo ih objaviti sve pa zato evo samo dvojice: jedan kod nekadašnjeg "Marlboroa" a drugi ispred poslovne zgrade Riviera na rivi.
I gužvu u kandlerovoj lako smo razjasnili: na njenom se kraju nalazi ovaj doktor prometnih i humanih nauka:
Vjetar još nije dovoljno jak pa nema govora o tome da će alge biti rastjerane, barem za sada. Ipak, nadajmo se da će konačno biti malo neverina pa da nam barem ovog tjedna bude moguće kupanje u moru bez ljepljivih škifeca.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč