Početna
Ponedjeljak, 14.Listopada 2019 (19:03:09) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Danas u 17:30 sati u Hotelu Poreč svečano dočekane Euridi i Barbara Hodak

Poreština, 10.07.2004.
(Izvor:Kristina Grbac, Mateo Sardelin /dp)Danas su nam u Poreč stigle djevojčice čiji ćemo boravak nastojati pratiti sljedećih 14 dana a svoje posjetitelje molimo da ovdje saznaju o vrijednoj humanitarnoj akciji u koju se svatko od nas može uključiti na svoj način.
Euridi (13 godina) i Barbara (koja danas slavi 9. rođendan) stigle su u Hotel Poreč u 17:30 sati.Priča o ovim djevojčicama široj je javnosti poznata unatrag nekoliko dana iz "Jutarnjeg lista" a nešto dulje iz emisije RTL Televizije "Exploziv".
Radi se, naime, o dvije djevojčice iz Lukovdola, "odlikašice uz svjetlo svijeće". Žive u kolibi bez struje sa roditeljima Mirjanom (49) i Ivanom (64) koji su teško bolesni i bez ikakvih prihoda. Njihov je težak život ganuo hrvatsku publiku pa je pokrenuta humanitarna akcija na koju je odaziv poprimio široke razmjere te smo uvjereni da će se uskoro teški uvjeti života obitelji Hodak promijeniti na bolje. Općina u kojoj obitelj Hodak živi odlučila je sufinancirati kupnju kuće u Lukovdolu, u blizini kolibe Hodakovih, javili su se i ljudi koji će financirati nabavku građevinskog materijala, troškove izgradnje i slično a brojni su i oni koji će pomoći novcem, odjećom, obućom, opremom i drugačije.

Nadamo se da ćete i vi, poštovani čitatelji, sudjelovati u okviru svojih mogućnosti.

Ono što nas posebno veseli jest činjenica da su djevojčice došle u Poreč i da su se za to pobrinuli Porečani, bračni par Gordana i Miroslav Šušljik (koji su Barbaru i Euridi danas osobno doveli u Poreč) a u čemu sudjeluju, kako ćete ovih dana doznati, i mnogi drugi naši sugrađani.
Na današnjem susretu govorili su gospođa Nada Mraović koja je prisutnima objasnila kako je nakon TV emisije stupila u kontakt sa Gordanom te kako je sve skupa počelo, i gospodin Miroslav Kraljević.

Mraović je ukratko objasnila i kako su djevojčicama organizirani smještaj u ljetnom kampu, brojni izleti i susreti sa osobama koje žele pomoči, a Kraljević je ponudio svoju pomoć na, kako kaže, svaki mogući način koji mu je na raspolaganju te izjavio da će na odlasku gošćama iz Lukovdola prirediti nešto za što sada još nije želio reći o čemu se točno radi.

Uskoro ćemo objaviti popis osoba i tvrtki iz Poreča koje su se već uključile u ovu akciju kao i broj žiro-računa na koje možemo uplaćivati svoje priloge za izgradnju kuće Hodakovih.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore