Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (16:52:29) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Župan Flego u sastavu izaslanstva hrvatskih župana u Poljskoj

EU, 15.07.2013. (18:03)

Istarski župan Valter Flego boravi, kao član izaslanstva Hrvatske zajednice županija, u poljskoj regiji Zapadno pomorsko vojvodstvo. Od 14. do 16. srpnja izaslanstvo hrvatskih župana, održalo je niz susreta s poljskim kolegama i sudjelovao u radu II. Foruma hrvatskih i poljskih regija. Forum je održan u Kolobrzegu, ljetovalištu na Baltičkom moru u Zapadnopomorskom vojvodstvu Republike, u organizaciji Zajednica vojvodstava Republike Poljske i Hrvatske zajednice županija, pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Senata Republike Poljske Bogdana Borusewicza. Cilj skupa je nastavak dosadašnje uspješne suradnje hrvatskih župana s poljskim kolegama u razmjeni iskustava o privlačenju sredstava iz EU fondova u poljske regije s ciljem osiguranja ravnomjernog regionalnog razvoja.

Za boravka u Poljskoj, župan Flego i njegovi kolege raspravljali su o tri teme vezane uz fondove Europske unije, obnovljive izvore energije i energetske sigurnosti, te o transportnom koridoru Baltik – Jadran. Uključujući potencijal razvoja regionalne povezanosti, važno je napomenuti kako je inicijativa transportnog koridora Baltik-Jadran vrlo značajna za regionalni razvoj županija, te buduću gospodarsku suradnju Poljske i Hrvatske.

U sklopu posjeta Poljskoj, hrvatski su se župani sastali s poljskom ministricom regionalnog razvoja Elžbietom Bienkowskom i predsjednikom Zapadno pomorskog vojvodstva Olgierdom Geblewiczem. S poljskim su kolegama župani imali prilike razgovarati o pravnim odrednicama Europske unije po pitanju obnovljivih izvora energije, te razmjenjivati dosadašnja iskustva osobito na temu fondova Europske unije.

Uz poljska iskustva korištenja strukturnih fondova EU do 2013., župan Istarske županije i kolege župani naglasak su u razgovoru stavili na novu financijsku perspektivu Europske unije od 2014. do 2020. godine, te kako učiniti partnerstvo između država, županija i gradova jačim.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Scan4menu Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom