Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (16:37:32) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru

U Trstu zabrana pušenja i u parkovima

EU, 13.07.2013. (15:19)
(Izvor:Glas Istre)Link
Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Odlukom gradonačelnika Roberta Cosolinija u Trstu će uskoro biti uvedena zabrana pušenja u svim javnim parkovima, i to u neposrednoj blizini uređenih prostora za igru i razonodu djece.

Radi se o presedanu u talijanskom pravnom sustavu koji određuje limite pušačima. Kao što je poznato, zakon o zabrani pušenja u svim kafićima i restoranima te na radnim mjestima uveden je u Italiji 2003. godine.

Trst ide korak dalje zabranjujući pušenje i na otvorenim javnim prostorima. "Odlučio sam se na ovaj korak nakon što sam primio žalbe roditelja djece koji svakodnevno borave na igralištima u našim parkovima. Odrasli puše pokraj djece i bacaju opuške na pod, to ne djeluje edukativno i štetno je za zdravlje", objasnio je Cosolini.

Zanimljivo, dok je drugdje u Italiji tek 1975. godine usvojen zakon o zabrani pušenja u javnom prijevozu, bolnicama i kinodvoranama, u Trstu je ta zabrana već postojala jer je grad zadržao stari austrougarski zakon kojim je već sto godina ranije uvedena zabrana pušenja u javnim prostorijama. (E. VELAN)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom