Početna
Srijeda, 27.Svibnja 2020 (01:40:52) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Baldini u EP-u: Podržavam akciju "No tax haven"

EU, 10.07.2013. (06:34)
(Izvor:Glas Istre)Link
Marino Baldini u europarlamentu
Marino Baldini u europarlamentu

Hrvatski europarlamentarci prihvatili su se posla na zasjedanju u Bruxellesu. Prve važnije aktivnosti zabilježio je SDP-ov istarski zastupnik Marino Baldini, koji je član utjecajnog Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku (ECON). Baldini je u radu odbora podržao novu inicijativu koja ide na smanjivanje "tax free" oaza u Europi.

"Socijalisti i demokrati u Europskom parlamentu imaju razne inicijative pa sam podržao i akciju NO TAX HAVEN, protiv rajeva za neplatiše poreza. Neplaćanje poreza je direktno oduzimanje neophodnih sredstava za razvoj društva i oporavak ekonomije. Protiv toga se treba odlučno boriti“ istaknuo je Baldini.

Predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi gostovao je na parlamentarnom Odboru za ekonomsku i monetarnu politiku (ECON,) te razgovarao sa zastupnicima o tome kako osigurati bolji pristup kreditiranju za mala i srednja poduzeća te kako zaštititi štediše. Draghi je također predstavio godišnji izvještaj u svojoj ulozi predsjednika Europskog odbora za procjenu rizika koji se bavi analizom sistemskih prijetnji u europskom financijskom sustavu.

"Mala i srednja poduzeća predstavljaju 50 posto proizvodnje EU, te se smatra da je njihov izlazak iz krize glavni poticaj početka rasta europskog gospodarstva. Nastojanja središnje europske banke da u dogovoru s nacionalnim podrži rast malih i srednjih poduzeća, naročito će s mogućnošću korištenja kohezijskih sredstava biti zanimljiv za Hrvatsku" izjavio je Marino Baldini, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu. (D. GRAKALIĆ)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina