Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (20:56:22) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Hrvatska u Europi: Istarska gastronomija po prvi puta u emisiji TG 5 Gusto na Canale 5

EU, 04.07.2013. (09:16)

U subotu 29. lipnja, gotovo istodobno sa slavljem ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kamere poznate talijanske emisije TG 5 GUSTO (na programu utorkom, četvrtkom i subotom u 13,30 sati), stigle su u Savudriju i sjeverozapadnu Istru. Već dugi niz godina TG 5 Gusto je najgledanija gastronomska emisija u Italiji s više od 3,5 milijuna vjernih gledatelja koji prate recepte pripremljene u najboljim talijanskim restoranima.

Snimanje u Istri predstavlja iznimku jer je emisija prešla uobičajene granice da bi snimila nekoliko tipičnih recepata s istarskog područja koje je izabrao Maurizio Potocnik (autor vodiča “Magnar Ben – Best of Alpe Adria Restaurants-wines & Food”) za Gioacchina Bonsignorea, direktora emisije.

Snimanje je upriličeno u restoranu Kanova savudrijskog hotela Kempinski Adriatic, na terasi s prekrasnom jadranskom panoramom. Restoran Kanova se predstavio receptom za pripravu mesa istarskog goveda s crnim tartufom, a potom je restoran Badi iz Lovrečice kraj Umaga pripremio brancina u korici od kruha te istarske fritule. Restoran Gourmet San Rocco iz Brtonigle predstavio se sa svojom pjenušavom juhom od brancina iz Jadranskog mora.

Na najvažnijem programu Grupe Mediaset - programu Canale 5, tako će se tijekom kolovoza emitirati čak četiri emisije u trajanju od 12 minuta tijekom kojih će istarska kuhinja imati glavnu ulogu, uz nevjerojatne prizore savudrijskog zaljeva u pozadini. Ovo je dobar početak promocije za Hrvatsku koja je netom ušla u Europu, kao i za istarsku gastronomiju koja posljednjih godina uspješno vrednuje svoje područje i proizvode.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6