Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (06:50:23) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Gradonačelnik Štifanić prisustvovao svečanosti podizanja Plave zastave

Iz Grada Poreča, 06.06.2013. (07:23)
(Izvor:Grad Poreč - Parenzo)

I ove se godine Poreč može pohvaliti Plavim zastavama koje su zavijorile na porečkim plažama. Zastave se su zavijorile na dvadeset plaža i u jednoj marini. Od ukupno 120 Plavih zastava u Hrvatskoj, čak više od jedne šestine nalazi se na našim plažama. Na središnjoj svečanosti koja je bila organizirana na plaži Brulo među uzvanicima je bio gradonačelnik Edi Štifanić sa svojim zamjenicama Nadiom Štifanić Dobrilović i Natašom Basanić Čuš , direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik te rukovodeći kadar turističkih tvrtki Lagune Poreč i Riviere Adrie.

Prva Plava zastava u Poreču se podigla 1999. godine na plaži Laguna Parentium i Laguna Galijot. Kao direktor TZ-a Poreč sretan sam što se danas zavijorila 21 zastava ( 8 Riviera, 9 Laguna Poreč, 1 Marina Poreč i 3 Grad Poreč). Svi ulažemo značajna sredstva u uređenje plaža jer želimo čisto more i plaže i uredan okoliš kao i da gostima pružimo što kvalitetniju uslugu kazao je na Nenad Velenik.

Prisutnima se na svečanosti obratio i predsjednik Udruge, Ante Kutle rekavši kako grad Poreč već duži niz godina pokazuje koliko mu je stalo do svakog gosta te kako time pokazuje da je lider u turizmu. Poreč je jedan jedini i neponovljivi zaključio je Kutle.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education – FEE , utemeljena 1981.godine. Do sada je podignuto preko 4000 Plavih zastava diljem svijeta, a u Hrvatskoj one vijore na 102 plaže i u 18 marina. Na svečanosti su u kulturno umjetničkom programu nastupili dječji vrtić Radost, plesna grupa USB-a pod vodstvom Ivane Domazet i ženski zbor Balotice pod mentorstvom Debore Cukola Zeneral.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno