Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (07:21:01) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Zamjenica gradonačelnika pozdravila 11. susret "Girotondo dell` amicizia/krugovi prijateljstva“

Iz Grada Poreča, 29.05.2013. (20:00)

Jučer su grad i Talijanski vrtić „Paperino“ bili domaćini jedne od najvećih i najvažnijih manifestacija predškolskog sektora „Girotondo dell' amicizia/krugovi prijateljstva“, susreta predškolaraca talijanskih vrtića iz Rijeke, Istre i Slovenskog primorja na kojem je sudjelovalo 380 mališana sa odgojiteljicama.

Na početku susreta pozdravila ih je zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović poručivši im kako se nada da će se lijepo provesti uz igru i radionice te sklopiti nova prijateljstva. Pozdrave su sudionicima susreta uputili i ravnateljica vrtića „Paperino“ Nataša Musizza, predsjednik Zajednice Talijana Poreč Graziano Musizza i predsjednica obrazovnog sektora Norma Zarni.

Nakon otvorenja, djeca su otišla u obilazak grada, a na Trgu slobode dočekali su ih Giostranti koji su za mališane pripremili program sastavljen od plesova, predstavljanja barokne odjeće, prezentacije mačevanja, pisanja perom, prezentacije istarskog goniča kao autohtone lovačke pasmine, konjanika na konjima i još mnogo zanimljivih sadržaja.

Nakon toga djeca su svrstana u 15 radionica koje su vodili Giostranti, odgajateljice, učiteljice i djelatnici Zavičajnog muzeja. Radionice su bile na temu Giostre: izrada starog nakita, izrada kostima u raznim tehnikama, stare igre, barokni plesovi i crtanje motiva Giostre.

Nakon toga djeca su svoje radove na gradskom trgu prikazala javnosti.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Scan4menu Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno