Početna
Petak, 21.Veljače 2020 (18:49:47) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
TOP Camping Croatia

U Poreču u tijeku sanacija i obnova dječjih igrališta

Iz Grada Poreča, 23.05.2013. (21:00)
(Izvor:Grad Poreč - Parenzo)

Na području našeg grada u tijeku je sanacija i obnova dječjih igrališta koja je započela u travnju, a završit će krajem svibnja, a interventno prema potrebi nastavljaju se i tijekom čitave godine kako bi djeci na igralištima osigurali bezbrižnu i sigurnu igru. Ove će se godine iz gradskog proračuna izdvojiti 60.000,00 kuna, a najviše sredstava za sanaciju utrošeno je na igralištima u naselju Finida, ul. Rovinjska, Červar Porat, Vrvari, Bujići, Jasenovica, Kukci, Nova Vas, Dekovići. Osim igrala na dječjim igrališta na mnogim lokacijama u tijeku je i sanacija klupa u parkovima.

Na području grada Poreča imamo 64 dječja igrališta koja su opremljena igralima, 21 polivalentno igralište za nogomet i košarku, 2 košarkaška igrališta, 2 igrališta na pijesku i jedno igralište na travi. Naša se djeca puno igraju na dječjim igralištima, a uništavanje opreme predstavlja i opasnost od povreda. Dječja igrališta će se popraviti, ali ostaje apel da se ti troškovi pokušaju smanjiti na minimum te da se što manje uništavaju, poručio je gradonačelnik Štifanić.

Radi se o redovnom održavanju kao što su zamjena mreža na golovima i koševima, ali i popravcima igrala koja su oštećena nepažnjom ili namjernim razbijanjem pojedinaca zbog čega se iz Proračuna Grada Poreča - Parenzo svake godine troše znatna sredstva.Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra