Početna
Četvrtak, 2.Srpnja 2020 (07:18:06) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Priopćenje iz Grada na temu privremene prometne regulacije kod naselja "Bolnica"

Iz Grada Poreča, 16.04.2013. (08:14)
Foto: arhiva parentium.com
Foto: arhiva parentium.com

Jučer nam je iz Grada stiglo priopćenje na temu privremenog prometnog rješenja kod raskrižja "Bolnica" o kojem smo pisali prije nekoliko dana. Prenosimo ga u cijelosti.

Nakon što je izgrađeno kružno raskrižje „Parens“, križanje ŽC 5198, ulica M.Gioseffi i Partizanske ulice (raskrižje Bolnica), dobilo je privremeno rješenje. Potreba za novim prometnim rješenjem na raskrižju „Bolnica“ posebno je izražena nakon izgradnje rotora „Parens“ .

Grad Poreč – Parenzo naručio je izradu projektne dokumentacije (idejni i glavni prometni projekt) te ishodovao lokacijsku dozvolu na temelju koje je započet postupak imovinsko pravnog rješavanja zone građevinskog zahvata.

Budući je zahvat na tom području kompleksan, a neće se stići realizirati do početka turističke sezone, kada je promet na ovom dijelu prometne mreže znatno veći nego u preostalom dijelu godine, UO za komunalni sustav Grada Poreča – Parenzo naručio je izradu prometnog elaborata montažnog kružnog raskrižja te je zatražena suglasnost ŽUC-a.

ŽUC je odbio dati suglasnost na navedeni elaborat iz razloga što projektant Vladimir Bzik ne preporuča izvedbu montažnog kružnog raskrižja zbog toga što su uzdužni nagibi veći od važeće zakonske regulative koja iznosi 5,5%. Stoga je ŽUC izmijenio projekt te predložio projektantu izmjenu rješenja montažnog kružnog raskrižja u klasično na kojem bi bili onemogućeni lijevi skretači na svim trakama kao i smjer iz ulice M.Gioseffi u Partizansku i obrnuto.

Bitno je istaknuti da su u veljači, predstavnici UO za komunalni sustav Grada Poreča – Parenzo održali radni sastanak sa ŽUC-om, projektantom Vladimirom Bzikom, predsjednikom mjesnog odbora i stanarima, a teme su bile, izgradnja kružnog raskrižja na križanju ŽC 5198 te ulica Partizanska i M. Gioseffi u Poreču – Parenzo (Bolnica) i privremena regulacija prometa na križanju ŽC 5198, ulica M. Gioseffi i Partizanske ulice u Poreču – Parenzo. Nakon što su se sagledali svi aspekti omogućavanja nesmetanog i kontinuiranog prometa kako stanovnicima naselja „Bolnica“ tako i svim ostalim sudionicima u prometu, zaključilo se da je najbolje tehničko rješenje u narednom razdoblju, izgradnja četverokrakog kružnog raskrižja sa mogućnošću ulaza i izlaza na svaku prometnicu.

Sredinom travnja ŽUC je preuzeo obvezu realizacije privremenog prometnog rješenja.

Mole se sudionici u prometu da poštuju privremenu regulaciju, stoji u priopćenju iz Grada.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Scan4menu Poreč
Porsche Istra