Početna
Nedjelja, 12.Srpnja 2020 (15:32:34) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Aktualni vijećnički sat 43. sjednice GV

Iz Grada Poreča, 03.04.2013. (13:53)
Prenosimo vam pitanja i odgovore sa Aktualnog sata 43. sjednice Gradskog vijeća Poreča održanog u četvrtak, 28. ožujka 2013.

Prvo pitanje na aktualnom vijećničkom satu postavio je vijećnik Loris Peršurić u ime mjesnog odbora Mate Balota koji je dao prijedlog da se uredi dio šetnice zajedno s okolišem na predjelu između hotela Lune i Picala. Posebno se skrenula pozornost na derutnu kuću koja se nalazi na tom području jer je prvi red uz more.

MO Mate Balote predlaže da se taj dio uredi i ogradi posebno zato što se približava turistička sezona. Odgovor je dao predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan koji je odgovorio da će se pokušati dogovoriti sa vlasnikom jer to područje nije u ingerenciji Grada. UO za komunalni sustav primio je ovo na znanje te će i oni razmotriti što se po tom pitanju može napraviti.

Drugo pitanje, koje je vijećnik Peršurić na jednoj od  prijašnjih sjednica već postavio vezano je za loše održavane sportske sadržaje u Červar Portu. Pitanje se proslijedilo poduzeću „Plava Laguna“ i odgovor je dobiven da će se natječaj uskoro raspisati  te da će se nakon provedenog natječaja odraditi radnje na uređenju sportskih objekata. Kako je rekao vijećnik, natječaj je raspisan, pa ga je zanimalo kada će se početi sa uređenjem. Pitanje će ponovo biti proslijeđeno poduzeću „Plava Laguna“.

Uslijedila su pitanja vijećnice Snježane Mekote koja se prvo osvrnula na odgovor vezan uz kupnju kuće u Kosinožićima. Kazala je kako nije zadovoljna odgovorom. Ako je kuća kupljena za socijalu, kako to da pročelnica zadužena za tu problematiku nije bila u sve to uključena? S kime će se na kraju sklopiti ugovor i po kojim kriterijima? Stara lista za dodjelu socijalnih stanova je istekla, a nove još nema, kazala je Mekota. Ovo će pitanje ponovo biti proslijeđeno UO za upravljanje gradskom imovinom.

Drugo pitanje bilo je vezano uz dimnjačare odnosno kako je rekla vijećnica, građani su nezadovoljni dosadašnjim koncesionarom. Kazala je kako je problem u tome što jako malo poduzeća ima licencu za obavljanje te djelatnosti pa se na natječaj javljaju uvijek isti. Predložila je i pitala: može li se doškolovati dva, tri djelatnika Usluge za te poslove pa da se ima kontrola nad njihovim radom jer su neke JLS na taj način riješile problem. Pitanje je proslijeđeno UO za komunalni sustav, ali kratki odgovor je dao direktor komunalnog poduzeća Usluga Rodoljub Kosić, odgovorivši da oni nemaju poduzeće registrirano za obavljanje naveden djelatnosti, što ne znači da se to ne bi moglo napraviti, ukoliko vijeće i vlasnici ne odluče tako. Ako se ocijeni da bi to bilo dobro, nije problem za to osposobiti ljude, kazao je Kosić.

Jedno od pitanja bilo je vezano uz plinofikaciju odnosno, javljaju se građani koji su se individualno informirali te doznali da bi dovođenje instalacije do priključka na centralno grijanje koštalo 60.000,00 kuna. Smatraju da je to preskupo i da bi se investicija dugo vraćala pa su tražili da se informacija provjeri. Vijećnica Mekota predložila je da se da bi građane trebalo informirati kako bi točno znali na koji trošak mogu računati. Pitanje će se proslijediti mjerodavnim službama.

I zadnje pitanje bilo je vezano uz koncesije odnosno na koji način se uključilo u rješavanje koncesije na pomorskom dobru, budući je zaključak vijeća bio da se proaktivno uključimo. Sada se isti model, kako je rekla vijećnica predviđa i za Brulo. Pitala se, čime će ovaj Grad uopće upravljati ako se koncesije dijele na 20 godina, a po ulasku Hrvatske u EU, te se površine neće moći davati u podkoncesiju, što znači da će mali obrti izgubiti mogućnost obavljanja svoje djelatnosti. Mišljenja je da se JLS moraju boriti na sve načine za mogućnost upravljanja svojim resursima jer ako ne bude redovitih prihoda, uvijek ćemo plesati po žici, rekla je Mekota. Pitanje će se uputiti prema UO za održivi razvoj IŽ-a nadležan za pomorstvo, promet i infrastrukturu.

Je li zemljište na kojima se nalaze barake kod vijadukta u Baderni gradsko? Ako da, plaća li Vijadukt Gradu najam za korištenje tog zemljišta, bilo je pitanje vijećnice Banko Štokovac. Dodala je da se pretpostavlja kako barake nemaju riješenu septičku jami, što znači da se otpadne vode ispuštaju u prirodu. Ovo je pitanje proslijeđeno UO za komunalni sustav Grada Poreča – Parenzo.

Zadnje pitanje, također vijećnice Banko Štokovac odnosilo se na Rušnjak kod sela Rakovci. Podsjetila je kako je prije par godina sazvan sastanak vezano za imovinsko pravne odnose Rušnjaka. Radilo se o rješavanju zemljišta kojeg je obitelj Radić iz Radići dala u zamjenu da se 1978. godine na tom mjestu podigne spomen dom. Međutim, teren oko Rušnjaka nikada se nije imovinsko pravno sproveo, pa ju je zanimalo jel se Grad uknjižio kao vlasnik Rušnjaka. Također je predložila da se provjeri status legalnosti objekta.(porec.hr/parentium)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra