Početna
Četvrtak, 17.Listopada 2019 (05:56:10) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Nemojte nasjedati na SMS sa obavijesti o dobitku 5000 KN

Crna kronika, 30.05.2004.
(Izvor:Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača)Link
NE NASJEDAJTE NA SMS PORUKE O DOBIVENOJ NOVČANOJ NAGRADI !!!

Ovih dana brojni su hrvatski građani na svoje mobitele dobili SMS poruku slijedećega sadržaja:

«Vaš mobilni broj dobio je nagradu u vrijednosti od 5000 kuna. Nazovite s fiksnoga telefona kroz 24 sata i zatražite svoju nagradu na ovaj broj 008821388867».
Nakon sličnoga pokušaja iz travnja mjeseca kada su brojni korisnici mobitela dobivali SMS poruke s izljevima ljubavi i pozivom da se također jave na sličan telefonski broj koji je također počinjao sa 0088…. I «proćaskaju» s osobom koja za njim gubi razum i glavu, sada smo suočeni sa nečijim puno lukavijim pokušajem da lakovjerne ljude namami da jednim pozivom dobiju 5.000 kuna.
Prema porukama iz «Knjige pritužbi» na web-portalu www.potrosac.org, neki su ljudi već nasjeli i po nekoliko puta zvali broj 00882138867 ali obećanu nagradu nisu dobili.
Prema dostupnim informacijama ovaj «magični» broj nalazi se na listi MOBILE SATELITE SERVICEA i svi o­ni koji ga pokušavaju nazvati za jednu minutu razgovora platiti će 44 kune + PDV. Dakle, 53,68 kuna za minutu razgovora a obećanu nagradu NIKADA NEĆE DOBITI.

Temeljem kazanoga Društvo «Potrošač» ovom prigodom upozorava sve vlasnike mobitela da ne nasjedaju na ovakve poruke jer se radi o najprozirnijoj prijevari i nečijem pokušaju da na račun lakovjernih na brzinu ostvari pozamašan profit.


Predsjednik Saveza «Potrošač»
Mr. sc. Ilija Rkman


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno