Početna
Ponedjeljak, 6.Srpnja 2020 (00:57:36) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poreč: Gradska ponuda uskoro na evropskoj razini

Poreština, 19.05.2004.
(Izvor:ig/dp)Predstavnici španjolskog poduzeća THR iz Barcelone, poznati po izradi studije Master plana razvoja istarskog turizma, u velikoj su vijećnici Grada Poreča u srijedu održali prvu prezentaciju Studije korištenja prostora – aktivnosti i sadržaja centra Grada Poreča, kojim bi se u budućnosti radikalno promijenio sadržaj ponude prema turistima.

Prisutnim turističkim djelatnicima, članovima Gradskog poglavarstva i vijeća, te mnogim drugim zainteresiranim građanima, o prezentaciji ovog važnog projekta prvo se s nekoliko riječi obratio predsjednik Gradskog vijeća Branko Curić, a potom i sam gradonačelnik Josip Pino Maras.
«Sadašnje stanje u Gradu, pogotovo u vremenu u kojem živimo nije zadovoljavajuće. Život i ponuda na rivi nisu na razini kojeg suvremeni gost očekuje, pa će se upravo ovom studijom popuniti sadržaj koji nam nedostaje», rekao je Curić. Na njegovo kratko izlaganje gradonačelnik se nadovezao kako će se bez improvizacije točnom studijom definirati kakve će biti fasade po objektima, tende, hoćemo li u budućnosti gledati ribarske barke ili luksuzne jahte, odnosno obuhvatiti sve djelatnosti, a to su ubiti i svi problemi na koje su građani godinama ukazivali.

Predstavnik THR-a nazočnima se obratio riječima kako je naš grad zbog sačuvanosti infrastrukture jedinstven na Mediteranu. Nebrušeni dijamant kojeg još samo malo treba izbrusiti kako bi bio perfektan. Izjavio da se naš turizam više ne smije bazirati na masovnom turizmu, a postojećim hotelima podići kategorizaciju na četiri i pet zvjezdica. Dosadašnju turističku sezonu od 120 dana trebalo bi pod hitno produžiti bogatim sadržajima koji će privlačiti goste, jer u protivnom, kao što to i jest, 240 dana naš grad je mrtav.
Kako je napomenuo Španjolac, gosti danas žele uživati i zabavljati se bez preokupacija, a da bi to Grad ostvarilo gostima treba im ponuditi različit sadržaj. Neki će reći:"Pa to već i imamo!", međutim, za upitati se je koliko ima načina razgledavanja grada. Prema provedenom ispitivanju treba ih biti najmanje pet. Isto toliko zabava, različitih ponuda, odnosno svaki dan treba pružiti nešto novo kako se gost ne bi dosađivao.
Turist prije odlaska kući mora biti pun dojmova, ali i bolje se osjećati nego kad je došao na odmor, a ta formula kasnije doprinosi boljem cilju promocije, konkretno dobiva se čak 80 posto više potencijala, rekao je Španjolac. Također treba poraditi i na usluzi. Na ulicama ne bi smjelo biti galame i smrada, u trgovinama red za kupiti kruh, neukusnih reklama, te automobilskih gužvi. Iscrpnu prezentaciju zaključio je rečenicom kako oni ne mogu sve navedeno napraviti umjesto nas samih, no svakako će nam pomoći s iskustvom, dobrim savjetima i svim drugim potrebnim stvarima.
Prezentaciju studije, naglasivši prisutnima da će ih tijekom narednih perioda biti još sličnih, zatvorio je potom Branko Curić javnim pozivom da se na njih odazovu što veći broj građana u svrhu boljeg nam sutra.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno