bižati u bošku"> bižati u bošku" />
Početna
Utorak, 14.Srpnja 2020 (15:17:10) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poreč: Novi policijski motocikli za uspješniju kontrolu prometa

Poreština, 18.05.2004.
(Izvor:ig/dp)Posljednjih godina, a posebno dolaskom toplijih dana, na cestama se može vidjeti sve više i više motorista i skuteraša. Ako se malo sagledaju statistički podaci, čak više od polovice ne nosi zaštitnu kacigu, a upravo ona glavu čuva. Nenošenje kacige policija kažnjava isto kao i vozače koji ne koriste zaštitni pojas, međutim, neki motoristi kad vide dečke u plavom, s lakoćom, i to bježanjem po šumama i gorama, izbjegavaju kontakt s predstavnicima reda i mira. No ovih je dana i tome došao kraj ili su barem šanse za uspješan bijeg znatno smanjene.
Kako smo doznali, sad je osim pulske i porečka policijska postaja dobila enduro motor Kawasaki KLE 500 kojim će prijestupnike moći pratiti i po manje pristupačnim terenima nego dosadašnjim teškim BMW-ima odnosno popularnim "bemburama".

Osim lova na prijestupnike (što je manje bitno jer je ovo ipak pretežak motocikl za jurnjavu po njivama), karakteristike su tog Kawasakija takve da je izuzetno pokretan u vožnji po gradu i vozi se lakše i sigurnije od bilo kojeg skutera. Brz je i eksplozivan u ubrzanju jer, iako ima samo 50KS, njegov je motor provjereni derivat stare Kawasakijeve sportske jurilice a cijena mu je niska u odnosu na slične motocikle drugih marki. Iznad svega mu je održavanje jeftino i doslovno je nepoderiv pa nabavku ovih strojeva smatramo izuzetno dobrim potezom hrvatske policije.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Scan4menu Poreč
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina