Početna
Ponedjeljak, 6.Srpnja 2020 (00:43:24) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Mališani prvi čestitali godišnjicu muzeja

Poreština, 17.05.2004.
(Izvor:ig/dp)Povodom obilježavanja 120. godišnjice osnutka porečkog muzeja, mališani dječjeg vrtića «Radost II», predvođeni svojim tetama Nedom i Višnjom, posjetili su muzejski prostor, te prvi čestitali ravnateljici te ustanove Eleni Uljančić – Vekić sutrašnji veliki dan.
Tom prigodom klinci i klinceze su na radost prisutnih otpjevali nekoliko pjesmica te poklonili čestitku sa svojim potpisima. Ravnateljica Uljančić-Vekić za uzvrat ih je upoznala sa starorimskim natpisima i spomenicama, obećavši pritom da su za njih vrata muzeja uvijek otvorena kako bi proširili znanje iz povijesti.
Inače, povodom Međunarodnog dana muzeja, u utorak 18. svibnja s početkom u 19 sati u Zavičajnom muzeju Poreštine otvorit će se tematska izložba naslovljena «Porečki gradski muzej za umjetnost i povijest (1926- 1945). Kako saznajemo izložba je rezultat višegodišnjeg istraživanja arhivskog gradiva i obiteljske ostavštine Ranierija Marija Cossara – nekadašnjeg ravnatelja porečkog muzeja u Goriziji. Obrađena tema oslikava drugu razvojnu fazu porečkog muzeja koji je osnovan davne 1884. godine, te je najstarija muzejska institucija u Istri.
Izložbom će se po prvi puta predstaviti nekad izloženi predmeti, te sedam dosad nepoznatih fotografija muzejskog postava.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Scan4menu Poreč
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium