Početna
Subota, 14.Prosinca 2019 (08:20:57) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Nova Corsa By Autowill
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Mališani prvi čestitali godišnjicu muzeja

Poreština, 17.05.2004.
(Izvor:ig/dp)Povodom obilježavanja 120. godišnjice osnutka porečkog muzeja, mališani dječjeg vrtića «Radost II», predvođeni svojim tetama Nedom i Višnjom, posjetili su muzejski prostor, te prvi čestitali ravnateljici te ustanove Eleni Uljančić – Vekić sutrašnji veliki dan.
Tom prigodom klinci i klinceze su na radost prisutnih otpjevali nekoliko pjesmica te poklonili čestitku sa svojim potpisima. Ravnateljica Uljančić-Vekić za uzvrat ih je upoznala sa starorimskim natpisima i spomenicama, obećavši pritom da su za njih vrata muzeja uvijek otvorena kako bi proširili znanje iz povijesti.
Inače, povodom Međunarodnog dana muzeja, u utorak 18. svibnja s početkom u 19 sati u Zavičajnom muzeju Poreštine otvorit će se tematska izložba naslovljena «Porečki gradski muzej za umjetnost i povijest (1926- 1945). Kako saznajemo izložba je rezultat višegodišnjeg istraživanja arhivskog gradiva i obiteljske ostavštine Ranierija Marija Cossara – nekadašnjeg ravnatelja porečkog muzeja u Goriziji. Obrađena tema oslikava drugu razvojnu fazu porečkog muzeja koji je osnovan davne 1884. godine, te je najstarija muzejska institucija u Istri.
Izložbom će se po prvi puta predstaviti nekad izloženi predmeti, te sedam dosad nepoznatih fotografija muzejskog postava.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nova Corolla Hybrid
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium