Početna
Ponedjeljak, 6.Srpnja 2020 (02:12:57) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Porečki merkat najskuplji u Istri

Poreština, 15.05.2004.
(Izvor:ig/dp)Tijekom našeg posljednjeg boravka u Puli posjetili smo merkat na otvorenom i usporedili cijene s porečkom tržnicom. Rotkvice, salata, domaća mrkva, peršin.., ali i sve ostalo povrće i voće, te riba u ribarnici, po cijeni su neusporedive s onime što porečki trgovci nude domaćem puku.
Osim ponude kakvu naši nikada neće moći ostvariti, cijene poljoprivrednih proizvoda i morskih plodova upola su manje. Srdela se može pronaći već po cijeni od sedam kuna za kilogram, za 15 do 20-ak kuna nude se šparići, menule, po 30 ima čak i orada naravno onih malih, no takvih kod nas nismo ni zamijetili. Kokošja jaja nude se po 50 lipa za komad, salata stoji od pet do osam kuna za kilogram, krumpir po dogovoru a od voća svega i svačega zavisno od dubine džepa.
Zanimljivo je da smo u Puli cjenjkanjem s trgovcima gotovo uvijek uspijevali sniziti cijene, a porečki za to nisu željeli ni čuti. Kako smo jednom prigodom čuli na placu, a to je jedan od ponuđača rekao kupcu, «cijena je takva kakvu je vidite, a ako proizvode ne prodam, s njima ću radije nahraniti prasce nego ih vam dati po manjoj cijeni». U Puli takav bezobrazluk nismo zamijetili, dapače, tamošnji vas trgovci još i mole da kupite njihove proizvode samo kako ponovno ne bi nosili kući. Valjda će se jednom ta situacija kod nas promijeniti.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Scan4menu Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore