Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (07:29:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Rijeka: Na sud s kosirom

Crna kronika, 06.05.2004.
(Izvor:Novi List/Mx)Jučer je 21-godišnji student jednog fakulteta riječkog Sveučilišta na ulazu u zgradu riječkog Županijskog, odnosno Općinskog suda zatečen s – kosirom! Zatečeni pravosudni policajci – vježbenici mladiću su oduzeli kosir pa se on mirno uputio na parnicu kod sutkinje Općinskog suda Božane Eržić.
– Mislim da je riječ o bezopasnom mladiću, a meni je objasnio da se od kosira ne odvaja. To mu je, kazao mi je, uspomena na nonića – rekla nam je sutkinja Eržić. – Međutim, nastavlja sutkinja, prije par dana imala sam zakazanu ostavinsku raspravu, ali sam je odgodila zbog toga što stranka nije željela ostaviti svoj nož na porti suda. A riječ je o čovjeku koji je donedavno bio u zatvora u inozemstvu i kojeg sam tražila 10 godina. Ali rasprava nije održana jer nije želio policajcima predati nož.
Naravno, u sjećanju je još uvijek pokolj u zgradi zagrebačkog Općinskog suda od kada su pojačane mjera opreza na svim našim sudovima. Podsjećamo da je proteklog tjedna na svom radnom mjestu napadnut sudac riječkog Općinskog suda Damir Vinketa, a tko zna kako bi se sve okončalo da je stranka bila naoružana.
Neslužbeno, ali pouzdano doznajemo da se svakog mjeseca na ulazu u riječku »palaču pravde« oduzme tridesetak noževa. Ako je riječ o ljudima koji službeno posjećuju sud, koliko je tek naoružanih ljudi oko nas? I na kraju, kosir je jučer mlađahnom studentu uz potvrdu uredno vraćen. Uostalom, kao i svi pronađeni i privremeno oduzeti noževi.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore