Početna
Srijeda, 16.Listopada 2019 (20:08:38) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Lipovac je Sandri Vrus višekratno prijetio

Crna kronika, 05.05.2004.
(Izvor:Novi List/Mx)RIJEKA – I drugi susret između istražnog suca Valentina Ivanetića i Nenada Lipovca (36) iz Parga protekao je u »tišini«. Jučer je, naime, Lipovac trebao iznijeti svoju obranu glede optužbi iz istražnog zahtjeva kojeg je potpisala tužiteljica Ivanka Vinketa-Vidović, ali je odabrao obranu šutnjom. Lipovac je osumnjičen za tri kaznena djela: ubojstvo, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nezakonito posjedovanje oružja. Nakon što je uz svoga branitelja Predraga Kovačića saznao zbog čega će se protiv njega voditi istraga, određena mu je mjera jednomjesečnog pritvora.
I dok je jučer u Tršću pokopana Sandra Vrus rođena Vrančić razgovori o tragičnom kraju njenog mladog i nesretnog života ne prestaju. Pokojnica se udala 1990. godine za sumještanina iz Crnog Laza – Predraga Vrusa s kojim je živjela do 1994. godine, a službeno se rastavila dvije godine kasnije. Od 1998. godine pa do 2001. godine živjela je s najboljim prijateljem svoga bivšeg supruga – Nenadom Lipovcem. Živjeli su zajedno u kući Lipovčeve bake po očevoj liniji u Makovom Hribu. Međutim, zajednički suživot postajao je za Seku sve neizdržljiviji pa je ona jedne noći 2001. godine nazvala brata Dalibora. I to nakon što ju je Lipovac ošamario. Nakon toga se preselila u Crni Laz kod djeda Josipa i brata gdje je živjela i njena, danas 13-godišnja kćer. I nakon toga je Lipovac znao dolaziti u Crni Laz, a Seka se uglavnom odazivala na njegove pozive... U svakom slučaju je zanimljivo da je pokojničin brat zabranio dolazak u kuću i bivšem mužu kao i Lipovcu. Kad je ove godine Sandra dobila posao konobarice u »Bingu« – svi njeni znanci – jednodušni su u ocjeni, kao da se preporodila. Brat joj čak kupio »opel – kadett« da ne ovisi o bilo kome, a Neno je znao dolaziti u »Bingo« gdje ju je maltretirao na razne načine.
– Za popijenu pivu znao je baciti na šank krupne novčanice u eurima i čekati njenu reakciju... Na mobitel joj je slao prijetnje... – uglavnom svi naši sugovornici znali su da joj prijeti, ali nitko nije očekivao da će je ubiti.
Neno je znao u raznim prilikama tvrditi da mu Seka priča o drugim muškarcima, ljubomora ga je počela sve više obuzimati, a kada je shvatio da od zajedničkog suživota neće biti ništa – odlučio se na suludi čin. Čini se da je pitanje trenutka kada će policija pokucati na vrata prodavatelja puške kojom je zločin počinjen i pištolja, a transakcija je najvjerojatnije obavljena na dan ubojstva – u subotu 1. svibnja.
Lipovac se, doznajemo, uopće ne sjeća što je napravio, muči ga nesanica, vidno je uznemiren...


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom