Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (06:32:03) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Lipovac je Sandri Vrus višekratno prijetio

Crna kronika, 05.05.2004.
(Izvor:Novi List/Mx)RIJEKA – I drugi susret između istražnog suca Valentina Ivanetića i Nenada Lipovca (36) iz Parga protekao je u »tišini«. Jučer je, naime, Lipovac trebao iznijeti svoju obranu glede optužbi iz istražnog zahtjeva kojeg je potpisala tužiteljica Ivanka Vinketa-Vidović, ali je odabrao obranu šutnjom. Lipovac je osumnjičen za tri kaznena djela: ubojstvo, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nezakonito posjedovanje oružja. Nakon što je uz svoga branitelja Predraga Kovačića saznao zbog čega će se protiv njega voditi istraga, određena mu je mjera jednomjesečnog pritvora.
I dok je jučer u Tršću pokopana Sandra Vrus rođena Vrančić razgovori o tragičnom kraju njenog mladog i nesretnog života ne prestaju. Pokojnica se udala 1990. godine za sumještanina iz Crnog Laza – Predraga Vrusa s kojim je živjela do 1994. godine, a službeno se rastavila dvije godine kasnije. Od 1998. godine pa do 2001. godine živjela je s najboljim prijateljem svoga bivšeg supruga – Nenadom Lipovcem. Živjeli su zajedno u kući Lipovčeve bake po očevoj liniji u Makovom Hribu. Međutim, zajednički suživot postajao je za Seku sve neizdržljiviji pa je ona jedne noći 2001. godine nazvala brata Dalibora. I to nakon što ju je Lipovac ošamario. Nakon toga se preselila u Crni Laz kod djeda Josipa i brata gdje je živjela i njena, danas 13-godišnja kćer. I nakon toga je Lipovac znao dolaziti u Crni Laz, a Seka se uglavnom odazivala na njegove pozive... U svakom slučaju je zanimljivo da je pokojničin brat zabranio dolazak u kuću i bivšem mužu kao i Lipovcu. Kad je ove godine Sandra dobila posao konobarice u »Bingu« – svi njeni znanci – jednodušni su u ocjeni, kao da se preporodila. Brat joj čak kupio »opel – kadett« da ne ovisi o bilo kome, a Neno je znao dolaziti u »Bingo« gdje ju je maltretirao na razne načine.
– Za popijenu pivu znao je baciti na šank krupne novčanice u eurima i čekati njenu reakciju... Na mobitel joj je slao prijetnje... – uglavnom svi naši sugovornici znali su da joj prijeti, ali nitko nije očekivao da će je ubiti.
Neno je znao u raznim prilikama tvrditi da mu Seka priča o drugim muškarcima, ljubomora ga je počela sve više obuzimati, a kada je shvatio da od zajedničkog suživota neće biti ništa – odlučio se na suludi čin. Čini se da je pitanje trenutka kada će policija pokucati na vrata prodavatelja puške kojom je zločin počinjen i pištolja, a transakcija je najvjerojatnije obavljena na dan ubojstva – u subotu 1. svibnja.
Lipovac se, doznajemo, uopće ne sjeća što je napravio, muči ga nesanica, vidno je uznemiren...


Mobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium