Početna
Subota, 22.Veljače 2020 (17:54:20) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
Di si generacijo 2020.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji hoteli za Uskrs popunjeni

Gospodarstvo, 12.04.2004.
(Izvor:H/dp)SPLIT, 12. travnja 2004. (Hina) - U hotelima na području Splitsko - dalmatinske županije uskrsni vikend provelo je više od 4 tisuće domaćih i stranih turista.

Prema procjenama predsjednika Županijske turističke zajednice Milija Razovića gostiju je za oko 4 do 5 posto više nego lani, kako se i predviđalo za početak predsezone, no, dodatne razloge za zadovoljstvo, dodao je, daje to što će veći broj turista ostati do kraja idućeg tjedna te tako pomoći premostiti "rupu" do početka turističke sezone.

Osim toga i prodaja predsezonskih aranžmana na cijelom području Dalmacije nikada nije bila bolja, posebno na njemačkom tržištu, tako da splitsko - dalmatinski hotelijeri bilježe povećanje u odnosu na lani.
Hvar

Turista je najviše u gradu Hvaru, oko 1200, u pet otvorenih hotela. U Turističkoj zajednici grada Hvara kažu da je predsezona počela s oko 10 posto noćenja više nego lani, što je dobar pokazatelj i za ovogodišnju sezonu. I tijekom idućeg tjedna očekuje se gotovo tisuću gostiju.

I u hotelu Arkada u Starom Gradu na Hvaru, koji je otvoren od 6. travnja, Uskrsne je blagdane provelo oko 150 gostiju.
Makarska rivijera

Na cijeloj Makarskoj Rivijeri boravilo je oko 2 i pol tisuće gostiju, oko tisuću samo u makarskim hotelima. No, hoteli će i nadalje biti dobro popunjeni zahvaljujući odličnoj prodaji predsezonskih aranžmana.

"Hoteli Makarska" već su, praktički, potkraj veljače počeli predsezonu stalnim dolascima gostiju iz Skandinavije kojih je trenutačno oko 250. U Brelima je, doznaje se u Turističkom uredu, predsezona za čak 20 posto bolja od lanjske. U Tučepima se također bilježi više gostiju nego lani. Trenutačno ih je oko 800. Neke agencije povećale su prodaju predsezonskih aranžmana za čak 36 posto, a najveći je trenutačni rekorder lani obnovljen tučepski hotel "Alga" u kojemu je prodaja bolja za 60-ak posto, navode u Turističkom uredu.

I trogirski hotel Medena ovoga vikenda bilježi 400-injak turista, a prema najavama turoperatora, ta će brojka rasti do početka sezone kada se predviđa puna popunjenost kapaciteta, odnosno, više od tisuću gostiju početkom lipnja.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Najslasniji burgeri u gradu
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom