Po?etna
Petak, 3.Prosinca 2021 (21:03:23) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Završio sedmodnevni festival stvaranja

Kultura, 10.04.2004.
(Izvor:ig/dp)Pod pokroviteljstvom Istarske županije, ove je subote u multimedijalnome centru Atelier I u Poreču svečano zatvoren sedmodnevni festival stvaranja pod nazivom «Istra na granici tradicionalnog i modernog» kojeg je organiziralo veći broj udruga Istre.
Podsjetimo, osnovna struktura festivala koji je trajao od 2. do 9. travnja bila je dinamična i fleksibilna stvaralačka komunikacija bazirana na razmijeni iskustva, spoznaja i znanja unutar opširno i višeslojno zahvaćenje kulturne građe, a predstavnici udruga bavili se kreativnim stvaranjem.
Kako nam je rekao David Belas, krajnji cilj kolonije bio je da se putem četiri radionice proizvedu materijalna umjetnička djela koja bi se i dalje mogla prezentirati, a nakon sedam dana stvaranja u tome su i uspjeli. Da je to istinita tvrdnja, ovog se petka uvjerila i mnogobrojna publika koja je uživala u kreativnim promjenama, remiksiranju istarske glazbe, radu psihološke radionice, te izložbi grupe autora koju su sačinjavali L. Stojnić, Zbašnik, D. Stojnić, Živković i Štifanić.
Obzirom da velike manifestacije gotovo nikada ne mogu proći bez ića i pića, kroz performance pod nazivom «I mi ćemo biti somelieri», a kojeg je vodio Drago Orlić, prisutni su mogli degustirati odlična Sinkovićeva momjanska vina. Muškat biser, zlatna malvazija, crno rubin, vina prijateljstva i nezaobilazna rakija, skladno su se sljubljivali uz posutice sa sardonima koje je spravio majstor Orlić, te fritulama i kremšnitama iz butige.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Frigoservis Šime - klima uređaji