Početna
Petak, 21.Veljače 2020 (19:50:04) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
TOP Camping Croatia

U Zagrebu otvorena 3. godišnja konferencija ESNEP-a

Gospodarstvo, 05.04.2004.
(Izvor:H/h/Mx)ZAGREB - U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu uz prigodnu svečanost otvorena je 3. godišnja konferencija ESNEP-a (European SITE Networking and Education Programme), europskoga ogranka SITE-a - Svjetskog udruženja izvršnih direktora i vlasnika tvrtki koje se bave organizacijom i prodajom tzv. incentive (motivirajućih, nagradnih ili poticajnih) putovanja.

Na konferenciji, koja se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) u Zagrebu održava od 3. do 6. travnja, sudjeluje oko 200 sudionika iz 23 države, među kojima i direktori SITE-a iz američkog sjedišta. Potpredsjednik SITE-a Lex Granaada, govoreći na svečanosti otvaranja, izrazio je (na hrvatskom jeziku) zadovoljstvo što se konferencija održava u Zagrebu, za koji je, kao i za cijelu Hrvatsku, kazao da ima dosta mogućnosti za organizaciju incentive putovanja.

Pozdravljajući goste, izaslanik hrvatskog predsjednika Igor Dekanić je istaknuo da Hrvatska ima što ponuditi u turističkom smislu te da je turizam posebno važan za razvoj Hrvatske i njezine prilagodbe standardima Europske unije.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić kazao je da se Hrvatska, nakon više teških godina, uspješno vratila na međunarodno turističko tržište te da gostima, uz dobar zemljopisni položaj i očuvan okoliš, može puno ponuditi i u kontinentalnom i u obalnom dijelu zemlje. Naglasio je da je SITE konferencija iznimno važna za Zagreb i Hrvatsku, koji su odabrani kao nova potencijalna destinacija za incentive putovanja, a pozvani predstavnici hrvatskih turističkih agencija i tvrtki imat će priliku predstaviti svoju ponudu te dogovoriti buduće poslove.

SITE (The Society of Incentive Travel Executives) je neprofitabilna udruga koja ima oko dvije tisuće članova iz 80 zemalja svijeta. Njezini članovi su uglavnom izvršni direktori i vlasnici tvrtki za destinacijski menadžment i organizaciju incentive putovanja te predstavnici vodećih svjetskih hotelskih kuća, zrakoplovnih, željezničkih, cestovnih i kompanije za krstarenja, ljetovališta, turističkih organizacija i specijaliziranih medija. Incentive putovanja, kao dio turističke industrije, podrazumijevaju turistički aranžman koji u cijelosti plaćaju kompanije-naručitelji te time nagrađuju ili motiviraju svoje poslovne partnere ili korisnike usluga i proizvoda. Naručitelji takvih putovanja, koja su vrlo isplativa za svako odabrano turističko odredište u svijetu, najčešće su razne velike korporacije (Bayer, BMW, Mercedes, Siemens, Coca Cola, American Express, Lufthansa i slične).

Sudionici europske SITE konferencije će, osim Zagreba, u kojemu su za njih, uz radni dio konferencije, organizirani i mnogobrojni drugi zabavni sadržaji, posjetiti i ekoselo Kumrovec.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra