Početna
Nedjelja, 12.Srpnja 2020 (14:54:38) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Na prijelazu Bajakovu otkrivena rekordna količina heroina

Hrvatska, 08.11.2003.
(Izvor:index.hr)
ZAJEDNIČKOM akcijom policije i carine na graničnome prijelazu Bajakovu u Vukovarskosrijemskoj županiji u noći s četvrtka na petak otkrivena je u proteklih nekoliko godina najveća količina krijumčarenog heroina, 21 kilogram i 464 grama, koji su kroz Hrvatsku pokušala prokrijumčariti dvojica bugarskih državljana.

Pregledom osobnog automobila pri ulazu u Republiku Hrvatsku carinici su otkrili u prtljažniku - na mjestu gdje je rezervni kotač - šest paketa sumnjive tvari za koju su utvrdili da je riječ o heroinu.

Nakon što su dobili sudski nalog, djelatnici krim-policije Odjela za droge vukovarsko-srijemske Policijske uprave pregledali su automobil te pronašli 43 paketa heroina, teška 21 kg i 464 grama, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare vukovarsko- srijemske Policijske uprave u Vinkovcima.

Na konferenciji su, osim načelnika Policijske uprave Marijana Tomurada, bili i glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić, vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i pročelnik Carinarnice Osijek Petar Bošnjaković.

Glasnogovornica Bardić istaknula je kako je to najveća zapljena heroina u proteklih nekoliko godina na području Hrvatske. Vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na pola milijuna eura.

Također je podsjetila da su prije 15 dana ravnatelji Carinske uprave i Policije potpisali ugovor o zajedničkim postupcima, a posljednja zapljena droge već pripada važnijem slučaju primjene tog sporazuma.

Po riječima Petra Bošnjakovića, dvojica bugarskih državljana koji su pokušali prokrijumčariti heroin kroz Hrvatsku zbog tog će prekršaja biti novčano kažnjeni s 1,9 milijuna kuna. Za kažnjivo djelo koje su počinili, kako je rekao Marijan Tomurad, predviđena je dugotrajna zatvorska kazna.

Nad dvojicom bugarskih državljana, od kojih je jedan rođen godine 1957. a drugi 1971., traje kriminalistička obrada, a danas će biti privedeni u istražni centar Županijskoga suda u Vukovaru.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina