Početna
Srijeda, 8.Srpnja 2020 (12:03:21) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Počela ovogodišnja akcija «Neka moja Istra blista»

Istra, 23.03.2004.
(Izvor:redakcija/ig)U Hekima na Pazinštini svečano je otvorena 10. po redu ekološka akcija koju provodi Turistička zajednica Istarske županije «Neka moja Istra blista». Pod sedamsto godina starim kestenovim deblom, početak ovogodišnje akcije najavili su pred mnogobrojnim okupljenima predstavnici TZIŽ Veljko Ostojić i Branko Curić, a pozdravnu riječ uputio i predsjednik Udruge «Heki» Lenadar Hek.

Ovogodišnja akcija osim već dobro uhodanog čišćenja smeća, prvi će se put provesti na način da će se održavati i okrugli stolovi vezani uz ekologiju. U Hekima je već održan jedan na temu «Iskustva u uređenju malih mjesta». U Pićanu će se 2. travnja održati pod nazivom «Ambijentalna arhitektura i očuvanje suhozida«.

U Brtonigli će se 16.travnja razgovarati na temu ««Očuvanje prirode i zbrinjavanje smeća». U Kanfanaru 30. travnja slijedi tema ««Svjetlosno zagađenje», «Devastacija zelenih površina»;«Urbanizacija i divlja gradnja» bit će u Prematuri i Vodnjanu 14.svibnja, i na kraju 4. lipnja u Poreču pod temom «Vrednovanje krajobraza i ekologija mora».

Osim ove novine, doznajemo da će se po bolnicama, školama i drugim ustanovama podijeliti i tisuću kartonskih kutija za papirnati otpad.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...