Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (00:42:22) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Skok u smrt sa vrha zagrebačke katedrale

Crna kronika, 19.03.2004.
(Izvor:H/h/dp)ZAGREB - Noćas oko jedan sat poslije ponoći mlađi muškarac počinio je samoubojstvo bacivši se s vrha zagrebačke katedrale.

Kako se doznaje u operativnom dežurstvu zagrebačke Policijske uprave, 20-godišnji Mate Oršolić iz Orašja u BiH skočio je s vrha katedrale na Kaptolu, nakon što su policijski službenici s njim bezuspješno pokušavali pregovarati.

U policiji kažu da je mladić bio psihički rastrojen i da je zbog problema u školi imao zakazan psihijatrijski pregled.

Mladić se noćas po skeli popeo na križ na samom vrhu 104 metara visokog sjevernog tornja katedrale nakon čega je mobitelom nazvao dvojicu starije braće koji žive u Zagrebu. Braća su odmah došla, a u međuvremenu je policija oko ponoći s Trga bana Josipa Jelačića primila anonimnu dojavu. Odmah su pozvani vatrogasci, hitna pomoć i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Prema uputama policajaca mladićeva braća su ga pokušala odgovoriti od skoka, no kada su i sami policajci pokušali razgovarati s njim mladić je prekinuo vezu. Istodobno su pripadnici Gorske službe spašavanja krenuli prema vrhu katedrale, no dok su se oni penjali mladić je u 1,05 sati skočio.

Policija nije pronašla nikakvu oproštajnu poruku.

Mladić je pohađao IV. razred Srednje tehničke škole u Zagrebu, a bio je smješten u Učeničkom domu u Gajevoj ulici. Prema prikupljenim podacima, ranije nije pokušavao samoubojstvo, nije uživao alkohol niti droge, a zbog zapuštanja školskih obveza danas je u Zagreb trebala doći njegova majka kako bi ga pratila na liječnički psihijatrijski pregled. Njegova braća su ga već ranije bezuspješno pokušala odvesti psihijatru, no mladić je odbijao tu vrstu liječničke pomoći, kažu u policiji.
Mladić se bacio s vrha sjevernog tornja


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra