Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (00:16:15) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Pronađen bunker pun oružja

Crna kronika, 18.03.2004.
(Izvor:H/dp)BOROVO, 18. ožujka 2004. (Hina) - Djelatnici Protueksplozijskog odjela vukovarsko-srijemske Policijske uprave iskopali su danas iz pričuvnog zemljanog bunkera obiteljske kuće u Ulici glavna 105 u Borovu nedaleko od Vukovara veću količinu skrivena oružja, eksploziva i streljiva.

U bunkeru, na koji je posve slučajno naišla kućepaziteljica obiteljske kuće vlasnika Nikole Rakazovića koji već godinama živi u Norveškoj Stoja Kerekez, policija je pronašla četiri ručna raketna bacača, sedam protutenkovskih mina, 29 ručnih bomba, nekoliko kilograma eksploziva, protupješačke mine i veću količinu streljiva.

Po riječima načelnika PU-a Marijana Tomurada pronađeno skriveno oružje dokaz je da u hrvatskom Podunavlju ima još skrivena oružja i minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata. "Mnogi nisu iskoristili priliku i vratili oružje pa ga skrivaju ili odbacuju po livadama i kanalima", rekao je Tomurad i dodao kako će policija kriminalističkom obradom pokušati utvrditi tko je u bunkeru ostavio pronađeno oružje i eksploziv.

Na novinarski upit što bi se dogodilo da se u podrumu slučajno dogodila eksplozija, Tomurad je odgovorio kako bi stradale sve okolne kuće.

Pronađeno oružje i eksploziv bit će vrlo brzo uništeno.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji