Početna
Utorak, 19.Studenog 2019 (17:33:13) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Uspješna industrijska akcija carinskog sindikata

Istra, 18.03.2004.
(Izvor:hina/ig)PULA,18. ožujka 2004.(Hina) - Predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Željko Popović na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli pozvao sve članove da putem sindikata podnesu tužbu za naknadu zaostalih tražbina, uglavnom neisplaćenih božićnica za 2000. i naknada za prekovremeni rad i odvojen život, u isplati kojih će, kako je rekao, sindikat ustrajati.

Naime, po njegovim riječima članovi Carinskog sindikata do sada su podnijeli 1500 tužba protiv poslodavca odnosno države, a riječ je o tzv. industrijskoj akciji kojom se za svaki pojedinačan slučaj podnosi zasebna sudska tužba. Kako su novinari danas izviješćeni, sveukupno se potražuje 140 milijuna kuna koji će, uvjeren je Popović, biti naplaćeni, a nagodba je jedino moguća o načinu isplate.

"Od nove vlasti tražit ćemo i usklađivanje carinskih koeficijenata s onima u javnim službama tako da se povise plaće carinicima 10 do 15 posto", istaknuo je Popović.

Županijski povjerenik Carinskog sindikata Hrvatske Benjamin Polak upozorio je na vrlo teške uvjete rada u pulskoj carinskoj ispostavi gdje zaposlenici rade u zapuštenu i vlažnu prostoru koji je, kako je rekao, "najlošije uređena i održavana carinska ispostava u Hrvatskoj".

Najavio je i drugu izbornu skupštinu Carinskog sindikata koja će se 3. travnja održati u Puli.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč