Početna
Petak, 3.Srpnja 2020 (22:54:13) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Uspješna industrijska akcija carinskog sindikata

Istra, 18.03.2004.
(Izvor:hina/ig)PULA,18. ožujka 2004.(Hina) - Predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Željko Popović na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli pozvao sve članove da putem sindikata podnesu tužbu za naknadu zaostalih tražbina, uglavnom neisplaćenih božićnica za 2000. i naknada za prekovremeni rad i odvojen život, u isplati kojih će, kako je rekao, sindikat ustrajati.

Naime, po njegovim riječima članovi Carinskog sindikata do sada su podnijeli 1500 tužba protiv poslodavca odnosno države, a riječ je o tzv. industrijskoj akciji kojom se za svaki pojedinačan slučaj podnosi zasebna sudska tužba. Kako su novinari danas izviješćeni, sveukupno se potražuje 140 milijuna kuna koji će, uvjeren je Popović, biti naplaćeni, a nagodba je jedino moguća o načinu isplate.

"Od nove vlasti tražit ćemo i usklađivanje carinskih koeficijenata s onima u javnim službama tako da se povise plaće carinicima 10 do 15 posto", istaknuo je Popović.

Županijski povjerenik Carinskog sindikata Hrvatske Benjamin Polak upozorio je na vrlo teške uvjete rada u pulskoj carinskoj ispostavi gdje zaposlenici rade u zapuštenu i vlažnu prostoru koji je, kako je rekao, "najlošije uređena i održavana carinska ispostava u Hrvatskoj".

Najavio je i drugu izbornu skupštinu Carinskog sindikata koja će se 3. travnja održati u Puli.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Scan4menu Poreč
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom