Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (15:57:20) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Policija i dalje intenzivno traga za Hrvojem Petračem

Crna kronika, 17.03.2004.
(Izvor:H/h/Mx)ZAGREB - Policija i dalje intenzivno traga za Hrvojem Petračem, no još nije izdan nalog za raspisivanje međunarodne tjeralice, izjavio je nakon održanog sastanka predstavnika policije, USKOK-a i Državnog odvjetništva, glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Dodao je kako to ne znači da MUP nije mogao Interpolu dati operativne podatke.

Na tom su se sastanku koordinirale daljnje aktivnosti vezane uz cijeli slučaj, rekao je Mehun te dodao kako je bilo i razgovora o napisima u medijima o tom slučaju proteklih dana.

Zaključeno je da ti dokumenti nisu dospjeli u medije ni iz policije ni iz USKOK-a, niti iz Državnog odvjetništva, no da je u cijeli slučaj uključen vrlo širok krug ljudi, pa je moguće da su dobiveni iz nekih drugih izvora.

U skladu sa zakonom, još u fazi istrage, sve stranke obuhvaćene predmetom imaju pravo uvida u spis i na taj je način u određenom smislu bio javan, rekao je Mehun. Nije želio špekulirati u kojoj je mjeri objavljivanje pojedinih dokumenata u medijima ugrozilo istragu, no napomenuo je da su ti dokumenti, odnosno podaci, "objavljeni kada Petrača u Hrvatskoj najvjerojatnije (više) nema, odnosno kada je on nedostupan policiji".

Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je objavilo da se traga za Hrvojem Petračem zbog sumnje da je bio umiješan u nedavnu otmicu maloljetna sina generala Vladimira Zagorca.

Objavivši samo inicijale osumnjičenika, MUP je u sinoćnjem priopćenju istaknuo da su za Petračem, koji je nedostupan tijelima kaznenog progona, poduzete "opsežne mjere traganja" te da je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) protiv njega podnio posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave.

Zbog otmice maloljetnog Tomislava Zagorca policija je 1. ožujka sudu privela šestoricu osumnjičenika, među kojima i Novicu Petrača, sina Hrvoja Petrača, a trojica pripadnika navodne zločinačke organizacije osnovane radi otmica još su bijegu.

USKOK i policija tvrde da je navodna zločinačka organizacija, koju je osnovao odbjegli Ivan Mateković, planirala otmice djece još nekih hrvatskih poslovnih ljudi. Protiv deveteročlane skupine pokrenuta je istraga, a uhićenima je određen pritvor.

Nakon toga su neposrednom koordinacijom policije, državnog odvjetništva i USKOK-a prikupljene obavijesti i dokazi na temelju kojih se osnovano sumnja da je u počinjenje navedenih kažnjivih djela bio umiješan i H.P., ističe se u MUP-ovu jučerašnjem priopćenju i dodaje da je zbog toga pretraženo više stambenih objekata, poslovnih prostora i automobila u vlasništvu ili u uporabi osumnjičenika.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč