Početna
Nedjelja, 12.Srpnja 2020 (14:29:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Sindikat `Jadrolinije` protiv `razbijanja i podjele poduzeća`

Gospodarstvo, 17.03.2004.
(Izvor:H/h/Mx)RIJEKA - Podružnica Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) u riječkoj Jadroliniji i Radničko vijeće tog poduzeća novinarima su dostavili priopćenje u kojemu se naglašava da se "zaposlenici Jadrolinije kategorički protive razbijanju i podjeli tog poduzeća".

U priopćenju stoji da zbog neujednačene primjene zakona neki brodari, primjerice splitski SEM, čiji brodovi održavaju promet na Jadranu, a plove pod panamskom zastavom, imaju veće povlastice od domaćih brodara.

Naime, domaći pomorski promet mogu obavljati samo brodovi koji plove pod hrvatskom zastavom, a na dio brodara te se odredbe čini se ne odnose, ističu u SPH dodavši da dodatno zabrinjava što postoji zahtjev SEM-a da preuzme dio linija kojima prometuje državni brodar Jadrolinija.

Brodari, čiji brodovi plove pod stranim zastavama, svoje brodove ne moraju graditi u domaćim brodogradilištima, a oslobođeni su raznih davanja pri nabavi brodova. Remont ne moraju obavljati u domaćim brodogradilištima, nego u crnogorskima, što, kažu u sindikatu, i čine. Pomorci na brodovima pod stranim zastavama imaju lošije uvjete rada i primanja, naglašavaju u sindikatu uz napomenu da splitski SEM zapošljava oko 30 posto posade iz Ukrajine.

U duljem priopćenju SPH se osvrnuo na rasprave koje su se u javnosti pojavile u vezi s privatizacijom Jadrolinije, ukidanjem monopola tog poduzeća na domaćim brodskim linijama te prepuštanjem dijela linija privatnim brodarima.

"Pomorci Jadrolinije znat će zaštititi hrvatski barjak na brodovima i sva prava koja iz toga proizlaze", navodi se u priopćenju podružnice SPH i Radničkog vijeća u Jadroliniji.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Scan4menu Poreč