Početna
Nedjelja, 17.Studenog 2019 (13:51:42) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Pula: istarski specijalci podupiru generala Markača

Istra, 12.03.2004.
(Izvor:H/dp)PULA,12. ožujka(Hina) - Predsjednik istarske Udruge specijalne policije "Bak" Slavko Jereb na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli izrazio potporu generalu Mladenu Markaču koji se dragovoljno odazvao pozivu Haškog tribunala kako bi pobio optužnicu i dokazao svoju nevinost, istaknuvši kako to nije samo proces hrvatskim generalima nego i pravna i mirnodopska bitka pred međunarodnim sudom za istinu o Domovinskom ratu.

"U Domovinskom ratu nisu kršene odredbe međunarodnog humanitarnog i ratnog prava ili odredbe hrvatskog Ustava, već su pripadnici specijalne policije MUP-a branili svoju Domovinu kako bi se uspostavila pravno uređena hrvatska država", istaknuo je predsjednik istarske udruge specijalne policije "Bak" Slavko Jereb.

Dodao je kako odgovorno tvrdi da u tijeku Domovinskog rata postrojbe specijalne policije nisu nikada upućene u nezakonit pothvat.

Upravo zbog toga Jereb je uvjeren kako će general Markač i ostali generali dokazati svoju nevinost pred Haaškim tribunalom. Istaknuo je kako vjeruje da će oni nakon velikih uspjeha i pobjede u Domovinskom ratu pobijediti i u mirnodopskoj pravnoj bitki pred međunarodnim sudom u Haagu.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...