Početna
Četvrtak, 14.Studenog 2019 (07:44:10) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Upravno vijeće KBC Rijeka o odgovornosti ravnatelja Hallera

Zdravlje, 10.03.2004.
(Izvor:H/h)RIJEKA - Predsjednik Upravnog vijeća riječkog KBC-a dr. Darko Milinović izvijestio je nakon današnje utemeljiteljske sjednice Vijeća da će se na sljedećoj sjednici raspravljati o završnom računu KBC-a za 2003., kao i o odgovornosti sadašnjeg ravnatelja dr. Hermana Hallera za prevelike troškove ili nenamjensku potrošnju u KBC-u.

Milinović je na konferenciji za novinare rekao da u predočenu završnom računu KBC-a za 2003. nedostaju financijska izvješća o izvedenim građevnim radovima u pojedinim dijelovima KBC-a za prošle četiri godine te da je nepoznato koliki je za to dug i izvedenost radova. Nadalje, u tom završnom računu nije specificirana potrošnja materijala po zavodima.

Milinović je zatražio od sadašnjeg ravnateljstva da specificira troškove za intelektualne usluge KBC-u, koji su za prošlu godinu bili 1,5 milijuna kuna. Također je upozorio na to da je za nabavljeni uređaj color-doppler u riječkom KBC utrošeno 1,6 milijuna kuna. Dodao je da je on, kao ravnatelj gospićke Opće bolnice, za takav uređaj izdvojio 380 tisuća kuna. Spomenuo je i stroj za glačanje za 500 tisuća kuna i još neke medicinske uređaje.

Milinović je za sljedeću sjednicu Upravnog vijeća zatražio provedbeni natječaj za nabavu tih uređaja, ustvrdivši kako ne prejudicira da su ti uređaji preplaćeni, nego da to želi provjeriti u dokumentaciji.

Ponovio je da nije došao na čelo KBC-a da bi smijenio Hallera, ali da će zatražiti njegov opoziv ako se pokaže da je odgovoran za bolnički dug dobavljačima koji iznosi 120 milijuna kuna.

Upravno vijeće je donijelo izmjene u Statutu KBC-a te će se na mjesto ravnatelja sada moći birati i osoba sa završenim fakultetom s područja gospodarstva ili prava, a ne samo medicine kao do sada.

Dr. Herman Haller je u izjavi za novinare kazao da KBC dobavljačima i zaposlenicima duguje oko 145 milijuna kuna, ali da je realni dug, ako se odbiju tražbine od HZZO-a, 35 milijuna kuna. Naveo je da je realni dug, kad je on došao na čelo KBC 2001., bio 46 milijuna kuna. Kazao je da financijsko stanje KBC-a treba promatrati u okviru ukupna stanja hrvatskog zdravstva i izdvajanja za bolnice. Komentirajući nabavu uređaja, Haller je kazao da su svi uređaji kupljeni na javnim natječajima te da je sva dokumentacija transparentna. Ocijenio je da uređaj color-doppler za riječki KBC mora biti usavršeniji i zato skuplji nego onaj za opću bolnicu.

Sljedeća sjednica Upravnog vijeća bit će održana za petnaestak dana.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Najslasniji burgeri u gradu
Nova Corolla Hybrid
Frigoservis Šime - klima uređaji