Početna
Subota, 22.Veljače 2020 (17:25:46) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
Di si generacijo 2020.

Zanimljivosti iz svijeta

Zanimljivosti, 10.03.2004.
(Izvor:Hina)Spasio majku nakon tečaja prve pomoći

BRUXELLES - Belgijski teenager uspio je spasiti svoju majku koja je doživjela srčani udar samo nekoliko dana nakon što je u školi prošao tečaj prve pomoći, objavile su belgijski novine. "Nisam nikakav heroj. Samo sam učinio ono što je trebalo", rekao je dječak Ayrton Steenhout. Njegovoj 37-godišnjoj majci pozlilo je na izletu u obalnom gradiću Blankenberge. "Da nije bilo našeg sina, moja žena ne bi ovdje više sjedila", rekao je ponosni otac. Arythonovoj majci je ugrađen pacemaker i sada se oporavlja izvan bolnice.

Protesti protiv antinudističkih zakona

DAYTONA BEACH - Protest najavljen pod nazivom "povorka u toplesu protestira protiv antinudističkih zakona" privukla je u nedjelju na ulice u Daytona Beachu tisuće znatiželjnika, ali tek nekolicinu sudionika. Organizatori su očekivali da će oko 1.000 žena u toplesu proći glavnom ulicom Daytona Beacha i dignuti svoj glas u obranu onih žena koje su uhićene jer su obnažile grudi tijekom proljetnih događanja u gradu. Lokalne vlasti napominju kako svake godine stotine žena odvezu u zatvor zbog izlaganja grudiju na plaži, u barovima i na ulicama. Nakon što je savezni sudac odbio zaustaviti policiju da uhiti žene koje bi protestirale golih prsiju, u protesnu povorku se odazvalo samo njih pedesetak. A samo jedna, organizatorica Liz Book, je skinula majicu. Book je potom odmah uhićena i odvedena u zatvor, ali su muškarci koji su također bili u povorci razglićenih prsiju "ostali nedirnuti".

Muškarci u prosvjeti

SYDNEY - Australska vlada pokušat će obraniti kontorverzni plan kojim bi potisnula antidiskriminacijsko zakonodavstvo i to tako što bi muškarce plaćala više nego žene ukoliko se odluče raditi u prosvjeti. "Promjena je neizbježna kako bi privukli više muškaraca da postanu učitelji", rekao je australski Ministar obrazovanja Brendan Nelson. Stranka rada zajedno s ostalim manjim strankama pokušat će taj prijedlog blokirati zbog njegove seksističke prirode. Dvojica od 10 zaposlenih u osnovnoj školi u Australiji su mušakrci, a 19 posto je muškaraca među onima koji se obrazuju za učitelje.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Najslasniji burgeri u gradu
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6